Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Szabadidő

Gyűjtés indult a következő Vakondok film elkészítéséhez

Gyűjtés indult a következő Vakondok film elkészítéséhez

A '80-as és '90-es évek hazai számítógépes szcénáját tervezik bemutatni az újabb dokumentumfilmben.

2019.04.08. 00:09 | szerző: Dino | kategória: Szabadidő

Két évvel ezelőtt mutatták be először pár mozis vetítés során a Vakondok 4 - Végigjátszást, Matusik Szilárd dokumentumfilmjét a magyar játékfejlesztés hőskoráról, a '80-as, '90-es évekről. Pár hónappal később aztán mindenki számára ingyen megtekinthetővé tették a neten ezt a remek filmet, tavaly pedig egy sikeres Indiegogo-kampánynak köszönhetően kétlemezes Blu-ray kiadvány formájában lett megvásárolható az alkotás, kiegészítve gyakorlatilag az összes hozzá felvett interjúval. (Ez a kiadvány limitált mennyiségben még most is megrendelhető.)

Szilárdék pedig nem ültek tétlenül azóta se, körvonalazódott a következő rész témája: a korszak maradt továbbra is a '80-as és '90-es évek, azonban ezúttal az egész számítógépes szcénát szeretnék bemutatni: "Becsempészett C64-ek, feltört játékok, piacon árult másolt videójáték-kazetták, postai levélben küldözgetett floppy lemezek, amerikai BBS szerverhez csatlakozó Matáv telefonfülke, lemezújságok, copy partyk, Csoki klub, és a magyar scene létrejötte a 80-as 90-es években." - írják a filmhez kezdeményezett gyűjtés oldalán.

Ezúttal is az Indiegogo platformot hívták segítségül, ahol különböző támogatói szintekre lehet jelentkezni azoknak, akik úgy érzik, szeretnének hozzájárulni a projekt sikeréhez. 10 dollárról indul a támogatási lehetőség, de például aki 150 dollárt ad, az statisztaként be is kerülhet a következő Vakondokba. A 10 ezer dollár (közel 3 millió forint) megcélzott összeg leginkább a felszerelésre, utazásra és a helyszínekhez szükséges, a forgatást ezúttal is szabadidejükben, lelkesedésből végzi a stáb. Ennek már több mint harmada összegyűlt az első pár napban. Ha Te is szeretnéd támogatni a projektet, kattints ide!

Ha minden a tervek szerint halad, jövő év végéig készülhet el az újabb Vakondok epizód. ■

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló