Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Kütyü

Samsung Sero, a függőlegesbe fordítható tévé

Samsung Sero, a függőlegesbe fordítható tévé

Valóban szükség lenne egy ilyenre?

2019.05.01. 22:05 | szerző: Dino | kategória: Kütyü

Monitorok esetében nem ritka, hogy olyan állványt alakítanak ki a designerek, amelyen amellett, hogy a magasságot állíthatjuk, akár 90 fokban el is forgathatjuk a képernyőt. Egyes munkákhoz ez igen hasznos funkció tud lenni, például DTP-sek vagy programozók előszeretettel használják így az egyik kijelzőt. A Samsungnál ezt továbbgondolták, és abból kiindulva, hogy a mobilokon is a függőleges helyzetet használjuk elsődlegesen, megalkották az első olyan televíziót, amely speciális állványának köszönhetően a monitorokhoz hasonlóan átforgatható ilyen állásba.

A 43 hüvelykes Samsung Sero inkább tűnhet egyfajta tervnek, azonban Dél-Koreában a hónap végén boltokba is fog kerülni a termék - talán pont azért, hogy felmérjék, tényleg van-e létjogosultsága. A gyártó elképzelése szerint a célcsoportot elsősorban az ezredforduló után születettek jelentik, akiknek a kezéhez szinte hozzánőtt már mobiltelefonjuk. A mobil képernyőjét a tévére sugározva ugyanis jóval nagyobb méretben tudják használni a telefonos alkalmazásokat (vagy nézni a VVS-ben "szenvedők" videóit ;-) ).

Samsung Sero, a függőlegesbe fordítható tévé

A közel félmillió forintos Sero amúgy ha éppen nem nézünk rajta mást, használható digitális képkeretként is, vagy órát is megjeleníthetünk rajta. (Persze ha nem zavar, hogy így folyamatosan fogyasztja az áramot...) De hogy van-e értelme ennek a koncepciónak? Én nem vagyok biztos benne... ■

Fotók: Samsung

hozzászólások (2)

Trufa
Trufa 2019.05.02. 11:00
Hiánypótló termék a sok függőlegesen kamerázó / fényképező kreténnek :D
Dino
Dino 2019.05.02. 11:34
Igen, gyakorlatilag erre gondoltam a belinkelt VVS videóval. ;-)
ajánlott olvasnivaló