Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Mennyit játszanak a hazai játékosok?

Újabb kutatás készült a gamerekről, ezúttal az LG megbízásából.

2019.07.03. 15:31 | szerző: Dino | kategória: Játék

Egyre több és többféle kutatást végeznek már itthon is a gamerekről, a legújabbat az játékosokat elsősorban monitoraikkal megcélzó LG megbízásából végezték a tavasz során, 18 évnél idősebb magyar internetezők között. A kérdőívet egyrészt egy 1000 fős, nemre, korra, iskolai végzettségre és településtípusra nézve reprezentatív mintán nézték, emellett pedig 788 magát "core gamernek" tartó személy is kitöltötte.

Mennyit játszanak a hazai játékosok?

A válaszadók csaknem háromnegyede rendszeresen játszik valamilyen játékkal. Az átlagos internetezők 29%-a naponta, 26%-a hetente játszik, egy alkalommal átlagosan 84 percet töltve gép előtt. A core gamerek 57%-a naponta, 36%-uk hetente játszik, és az átlagos játékidő náluk 142 perc. Ha ezek a számok soknak tűnnének, össze lehet vetni a tévézésre szánt idővel: a teljes népesség 84%-a naponta néz televíziót, átlagosan 4 óra 53 percet töltve a tévé előtt.

Mennyit játszanak a hazai játékosok?

Nincs jelentős eltérés abban, hogy valaki hétközben vagy hétvégén játszik inkább, jellemzően viszont az esti időpontok azok, amikor a legtöbben játék elé ül. Az emberek 28-29 százaléka választja ezt az időszakot játékra, de a hétvégi délutánok is népszerűek ebben a tekintetben. A hétköznap napközbeni játék érthető módon a fiatalokra jellemzőbb.

Mennyit játszanak a hazai játékosok?

Végül azt is megnézték, hogy min játszanak általában az emberek. Itt már nagyobb eltérések adódtak az átlagos netezők és a magukat core gamernek tekintő felhasználók között. Míg az előbbi csoport 39%-ban számítógépen, 53%-ban mobilon és 9%-ban konzolon játszik, úgy a megszállott játékosok 58%-a jelölte meg elsődlegesen a PC-t/laptopot, 22%-uk a konzolt, mobilon pedig 20%-uk játszik. ■

Mennyit játszanak a hazai játékosok?

hozzászólások (16)

Raistlin666
Raistlin666 2019.07.04. 11:38
Talán egyszer majd megjön az eszed...végül is a PS4-re is magasról tettél sokáig...aztán láthattuk mi lett a vége...:-P
Sityi
Sityi 2019.07.04. 11:42
Az MK11 a Joy-Conokkal nem nagyon adja, saját tapasztalat - ha bunyózni akarsz, akkor inkább a Super SMash Bros. Ultimate (vagy egy Pro Controller, vagy egy 8bitdo adapter és egy PS4 DualShock mondjuk). A Mario Kart pedig talán nem a legjobb cím a Switches ismerkedéshez. Lehet, hogy a Zelda gyermetegnek tűnik, de hidd el, nagyon be tud szippantani, és komolyabb annál, mint amilyennek kinéz.

Ami exkluzívokkal érdemes próbát tenni szerintem:
- Splatoon 2 (gyermetegnek tűnik ez is, de elég jó kombója egy multiplayer lövöldének és egy gondolkodós puzzle/platformer/akció FPS-nek)
- Octopath Traveler (ha bírod a JRPG-ket - mondjuk ez már nem exkluzív)
- ARMS (a mozgásérzékelős irányítás jól meg tud izzasztani, emellett jó bunyós cucc ez is)

Multiplatformok közül pedig ami szerintem remekül sikerült itt is az a Rocket League, a Diablo III, a Darkest Dungeon, a Doom (igaz, hogy nagyon low-end megjelenése van, de attól még remekül adja így is útközben), Furi, Lovers in a Dangerous Spacetime, Perception, Overcooked 1-2, Paladins, Vaporum, Skyrim, Mutant Football League... Számomra az a Switch vonzerője, hogy ha akarom, tévére dokkolva mehet a kanapén fetrengés - ha pedig akarom, egy haveri sörözés közben le tudunk nyomni egy-két FIFA vagy Rocket Leage meccset a kocsmában.
Peace
Peace 2019.07.04. 13:34
Térjünk vissza rá 8 év múlva. :-D:-D:-D ;-)

Sityi: Tényleg! Doom-ot is próbáltam, az szörnyű volt irányítás miatt. :-((
Sityi
Sityi 2019.07.04. 17:00
Szerintem neked nem is a Switch nem tetszik, csak a Joy-Con nem áll kézre... ;-) Azért az az élmény, hogy tömegközlekedésen szörnyülködve fordul el egy idősebb utas, mert volt képe belekukucskálni, mivel játszok épp (pont a Doom volt), megfizethetetlen! :-D Meg az is, amikor összenézel egy másik utastárssal, aki szintén egy Switchet vesz elő a táskájából...
Peace
Peace 2019.07.04. 17:17
Nem láttam olyan exklúzív játékot még, ami miatt rohantam volna befizetni egyre...

Olvasok, ha utazok vagy várok bárhol bármilyen okból. Mindig van nálam könyv vagy reader. Nekem az olyan, amiről nem mondanék le semmi pénzért. :-)
ajánlott olvasnivaló