Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Konzol - Nintendo

Kizárólag kézikonzol lesz a Nintendo Switch Lite

Kizárólag kézikonzol lesz a Nintendo Switch Lite

Ősszel érkezik a japánok új masinája.

2019.07.10. 18:27 | Dino | kategória: Konzol - Nintendo

Még év elején kaptak szárnyra a pletykák, miszerint új, olcsóbb Switch változat jöhet még idén. A Nintendo persze tagadott mindent, még az E3-as Nintendo Direct adásban is kijelentették, hogy nem jelentenek be semmi új hardvert. Most azonban eljött a pillanat, felfedték a titkot: ősszel egy új, kizárólag kézikonzolként funkcionáló Switch verzió kerül a boltokba, a Nintendo Switch Lite.

Az új változatban egybeépítették a kijelzőt a két kontrollerrel, és egy kicsit át is alakították a vezérlést a Joy-Conhoz képest. A bal oldalon a négy iránygomb helyett egy + alakú D-padet kaptunk, egyúttal kihagyták az IR-kamerát, valamint a HD Rumble funkciót. Ennek "köszönhetően" az extra Joy-Con funkciókat igénylő játékok - mint például a 1-2 Switch - használatához extra Joy-Con párra lesz szükségünk. Kimarad a tévére kapcsolás lehetősége is: az új gép kizárólag kézikonzol módban lesz használható.

Kizárólag kézikonzol lesz a Nintendo Switch Lite

A Nintendo Switch Lite-on minden olyan Switch-játék futni fog, amely támogatja a handheld módot (ez a játék dobozának hátán ellenőrizhető). Bizonyos korlátozások azért előfordulhatnak ezért a játékok kiválasztása előtt célszerű lesz felmenni a Nintendo oldalára pontos információért.

A sárga, szürke és türkiz színekben megjelenő új masina 2019. szeptember 20-ától lesz kapható, november 8-án pedig egy exkluzív változat is a boltokba kerül: a limitált Nintendo Switch Lite Zacian & Zamazenta Editiont két új legendás pokémon képe díszíti a november 15-én megjelenő Pokémon Sword és Pokémon Shield játékokból. Az árakról egyelőre nincs információ.

Kizárólag kézikonzol lesz a Nintendo Switch Lite

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

hozzászólások (6)

Raistlin666
Raistlin666 2019.07.11. 08:42
Közben olvasom máshol, hogy a nagy N tipikus módon oldja meg az általam feszegetett gondokat:

1"-al kisebb kijelző lesz benne = jobb üzemidő + jobban fog mutatni az eredeti felbontás

:-D:-((:-|
gregmerch
gregmerch 2019.07.11. 09:05
Azért a nagyobb pixelszámhoz jelentősen erősebb hardver is kell, a NSW pedig így is gyakran trükközik a dinamikus felbontással és a textúrákkal. Karcsúbb, kvázi csökkentett funkciójú gép esetében ez kevésbé elvárható, szerintem. Cserébe viszont kapunk többé-kevésbé jól sikerült AAA játékportokat Switchre is, amivel a Wii U elbaltázott és rövid életű marketing bakijait igyekeznek orvosolni - eddig szvsz elég jó eredménnyel.

Engem inkább érdekelne az, hogy ez akkor ténylegesen a 2DS/3DS hivatalos leváltását/piacró való kivezetését is jelenti egyúttal - és ha igen, milyen ütemben -, vagy azért az/ok még egy ideig maradnak? (Én sajnálnám, mert egyik nagy kedvenc gépcsaládom a Nintendo kézi konzolparkja, kezdve az eredeti GB-tól egészen a mai gépekig - és ez alatt nem a Switchet, vagy annak eljövendő variánsait értem, még ha azokat is nagyon szeretem. Oké, az is igaz, hogy 3DS-t már jó ideje nem nagyon lehet újonnan kapni idehaza, és jó, ha New 2DS van valahol, de akkor is sajnálnám...)
Sityi
Sityi 2019.07.11. 10:11
Amíg van rá igény, támogatják. Kérdés: mennyire van rá igény ma és mennyire lesz rá igény a közeli jövőben? Szerintem a Switch Lite nemhivatalosan pont a 3DS vonalat venné át.
gregmerch
gregmerch 2019.07.11. 11:28
Igen, ettől tartok kicsit én is. Nem véletlenül ment el a Nintendo a kézi + asztali konzol páros irányából a hibrid, majd a hibrid + kézi felé (nem számítva a látványosan visszaszorult 3 és 2 DS-t). Én - mint mondtam - sajnálnám, mert teljesen más kategóriát képviseltek a GB és utódaik, mint ez. Persze lehet erre is Octopath Travellert csinálni, meg Virtual Console-t pakolni.
Raistlin666
Raistlin666 2019.07.11. 21:13
Ha végre előkapnak 2020-ban egy Metroid részt rá, akkor majd valami akcióban behúzok egy ilyet is...addig maradunk a "régi" modellnél.

Mondjuk a néven még dolgozzanak...inkább Nuku Switch vagy valami hasonló lenne a frappáns...:-D
ajánlott olvasnivaló