Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Gears 5

Gears 5 pontszámok

A sorozat szinte kivétel nélkül remek epizódokat mutatott fel az elmúlt években. Folytatódik a sor?

2019.09.05. 10:57 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Napokon belül megjelenik a The Coalition és a Microsoft legújabb akciójátéka, a Gears 5. A széria még Gears of War címmel indult 2006-ban, megért négy számozott epizódot és egy előzménytörténetet. Most viszont új alapokra helyezik a folytatást, a főhős ezúttal Kait Diaz lesz, ezért a készítők úgy érezték, ideje egy picit frissíteni a címen is.

Ami viszont nem sokat változott az előző játékokhoz képest, az a minőség. A sorozat első részei mind szép sikert arattak, a kritikusoktól átlagosan 90% körüli értékeléseket kaptak. A Gears of War 4 egy picit talán harmatosabbra sikerült a maga 85%-os átlagával, de még így is bőven a remek játék kategóriába esett. De mi a helyzet a Gears 5 esetében? Íme, a pontszámok:

A Gears 5 tehát az elődökhöz hasonlóan meggyőzte a kritikusokat, de az igazi megmérettetés, a rajongók lenyűgözése még hátra van. Erre szeptember 10-én kerülhet sor, ekkor jelenik meg PC-re és Xbox One-ra. ■

Gears 5
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Gears 5

hozzászólások (17)

nyomi
nyomi 2019.09.15. 14:07
van benne HDR
Creativ3Form
Creativ3Form 2019.09.15. 15:26
Kitolva.
Hát hűha...nehéz most megtalálni a megfelelő szavakat. :-D Nálam ilyen 2018-as God of War minőség. Egyedül talán a sztori, és hát ugye a hossz az, amiben elmarad mögötte, de minden másban, egy lapon tudom említeni Kratos újradefiniált kalandjával. Egy kicseszett mestermű! PC-s révén a régi részekből csak az elsőhöz volt szerencsém, így a folytatásokhoz sajnos nem tudom hasonlítani, de az elsőnél és a negyediknél sokkal de sokkal jobban tetszett, pedig azokat is imádtam. A játékmenet, a szériához hűen, brutális és még közepes fokozaton is rohadt nehéz (a vége felé elég sokszor haltam), a látvány az valami elképesztő, kb. így kellene kinézzen az összes tripla A játék, és ugyan ez igaz a portolásra is. Plusz a sztori jóféle (jó pár drámai pillanattal, ami után csak pislogtam), a világnak és a pályáknak ez a nyitottság, ez a kicsit open worldös stílus nagyon jól állt (nem úgy, mint az új Wolfensteinek), az a sikló szerű valami pedig, amit kétszer is irányíthatunk telitalálat, élmény volt körbejárni vele az adott területeket. Számomra csillagos ötös lett minden szempontból. Ha most kellene év játéka díjat kiosztanom, nem lenne kérdés, melyik alkotásnak ítélem oda.
nyomi
nyomi 2019.09.15. 15:46
ha én sem játszottam volna a második és harmadik részt (illetve a judgement kiegészítőt), talán én is hasonló véleményen lennék, mint te... így számomra harmatgyenge ez az epizód, év játéka címtől pedig nagyon távol áll. nekem, természetesen, ez szubjektív. én spec inkább ülök neki hetedszer is az alap trilógiának, mint ennek az 5. résznek még egyszer.

ha nem áll módodban egy xboxot beszerezni (akár csak egy 360at is), akkor javaslom youtubeon nézz végig egy walkthrough-t. nyilván nagyobbat üt személyesen játszani, de ha láttad sztem jobb képet kapsz a gears világáról/hangulatáról, ami számomra nincs meg az új eresztésben.
Razor03
Razor03 2019.09.15. 17:37
Szerintem ezen az új trilógián is egy generáció "nő majd fel". Jó lehet nem olyan erős minden téren, mint az első 3 volt, de nekem itt is nagyon jók a karakterek, szerintem Kate is jó volt már az előző részben is, nagyon titokzatos az ő története. Pár napja sikerült végigvinni a 4. részt és az "unalmasabb" robotos részek ellenére is egy NAGYON intenzív élmény volt!! Most leginkább arra vagyok kíváncsi, hogy mi lesz majd a csajjal :)

Ez a játék is úgy építi az univerzumát, mintha valós lenne. Valóságosan foglalkozik a karakterekkel, érzelmeikkel. Folyamatosan visszautal a régi részekre és tele van részletekkel, poénokkal. Persze ezeket is inkább az érti aki játszott az összes résszel, nem utolsó sorban az angol tudás is alap. Ráadásul visszatér régi helyszínekre pl a 3. rész utolsó helye Azura az utópisztikus óvóhely a felső 10.000-nek és 20 év elteltével megette az idő. Nagyon komoly volt ide visszajönni, minden szét van rohadva össze dőlve beomolva. Beszarás!!!

Komolyan olyan érzésem van a mai játékokkal, mint amikor a 70's 80's és 90's években a filmes ipar termelte azokat a tripla A-s filmeket amelyeket a mai napig képtelenség elfelejteni. Na ezt a szintet hozza most PC-s játékipar, de hová tűnt ez a másik oldalon? Kár hogy Hollywood még mindig nem érti meg hogy elég volt már a terminátor genezisekből és nem kérünk halálos iramban 12-t sem. Az utóbbi 10 év filmes termését akár el is lehetne felejteni. Gondolok itt arra bizonyos rétegre amit úgy vártunk aztán végül milyen lett...

Na bocs az off-ért, de tényleg példát vehetnének a játékiparról, hogy hogyan kell a karakterekkel bánni, részről részre foglalkozni velük. Marcus Fenix még mindig a legnagyobb grumpy badass számomra 8-) és a poénjait úgy várja és élvezi az ember mint gyerek a cukrot. Nagyon jó hogy megvettem ezt a részt, nagyon bejön de a fenti dolgok miatt nem rohanok végigjátszani, mert olyan sok részlet van benne, hogy kár lenne elsiklani mellettük!
Peace
Peace 2019.09.15. 19:20
Én meg pont hogy úgy érzem, hogy a PC-s játékipar nem hozza azt az utóbbi 10 évben, amit kéne. Nem véletlenül ábrándultam ki belőle már szinte teljesen 1 éve. De mondjuk amíg tudják hozni ezt az évente 1-2 hatalmas élmény szintet, addig nem is feltétlenül kell panaszkodnom.
Ezt az 5. részt félbehagytam a második ACT elején, mert igazából ígéretet tettem a kedves ismerősömnek, hogy ezt is ketten visszük végig, mint a negyedik részt. De lehet nem fogok bírni magammal és csak letolom egyedül (is).
ajánlott olvasnivaló