25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Sajtóközlemény/hirdetés

Fontos tudnivalók a külföldi részvény kapcsán (x)

Írta: hirdetés (x)

A külföldi részvény a piac méretének, valamint a sokszínűségének is köszönhetően szélesebb mozgásteret kínál a befektetések kapcsán. Természetesen minden esetben törekedni kell arra, hogy kizárólag alaposan átgondolt és számokkal is alátámasztott befektetési döntéseket hozzunk meg.

Ennek megfelelően nagyon is fontos, hogy a rendelkezésre álló tőke forgatását milyen mélységű és megbízhatóságú technikai elemzéseket alapul véve kivitelezzük. Csakis az alapos, részletekbe menő analízisek kínálnak ugyanis megfelelő támogatást a döntéshozatalhoz.

Fontos tudnivalók a külföldi részvény kapcsán (x)

Jelen cikkünkben a külföldi részvények által ígért lehetőségekre, valamint az általuk ígért potenciális nyereségre hívjuk fel a figyelmet.

Miért kínál nagyszerű befektetési lehetőséget a külföldi részvény?
A hazai részvénypiac a mérete miatt, valamint az általa kínált befektetési lehetőségek szempontjából is meglehetősen korlátozott teret biztosít csak a befektetések szempontjából.

Ezzel szemben a külföldi részvények adta lehetőségeket kihasználva arra is komoly esélyünk nyílik, hogy a legnagyobb méretű, valamint az igazán dinamikusan fejlődő cégek sikeréből is részesülni tudjunk. A külföldi részvénypiac tehát számos alacsonyan csüngő gyümölcsöt tartogat a számunkra, amelyeket kellő hozzáértéssel megközelítve észre tudjuk venni, és ki is tudjuk használni.

Ha csak az amerikai és a német piacok óriásait vesszük alapul, úgymond az ő hátukon keresztül mi is egészen szép profitra tudunk szert tenni.

Melyik kiemelt hasznot érdemes megemlíteni, amelyik a külföldi részvények mellett szól?
Maradjunk a példa kedvéért továbbra is az Egyesült Államok, illetve Németország vállalatainál. Ezek a cégek méretüket és erejüket tekintve hatalmasnak számítanak, és a működésük is egészen stabilnak tekinthető.

Amennyiben sikerül kialakítanunk egy jól diverzifikált portfóliót, úgy az árfolyamnyereség mellett a cégek által fizetett osztalékon is lehetőségünk van profithoz jutni. Méghozzá egészen értelmezhető mennyiségű profithoz.

Azt pedig már csak a rend kedvéért tesszük hozzá, hogy a külföldi részvénypiacok forgalma és aktivitása milyen jelentős mértékben haladja meg a hazai részvényekét. Egy ilyen élénk mozgásban lévő közeg sokkal több lehetőséget kínál a számunkra.

Milyen forrásokból lehetséges tájékozódni a külföldi részvényekről?
Természetesen ha külföldi piacokon szeretnénk befektetni a rendelkezésre álló tőkénket, akkor a megfelelő tájékozottság elengedhetetlen a helyes döntések meghozatalához.

A Random Capital ügyfeleként attól is könnyebbé válik a dolgunk, hogy technikai elemzések egész sora áll a rendelkezésünkre. Így nem kell attól tartanunk, hogy a sötétben kell majd tapogatózni a külföldi részvények kapcsán.

Kattints, ha érdekesnek találtad a cikket!

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!