Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Konzol - Sony

Boldog születésnapot, PlayStation!

Boldog születésnapot, PlayStation!

25 esztendős a Sony játékkonzolja.

2019.12.03. 10:20 | szerző: Dino | kategória: Konzol - Sony

25 év. Negyed évszázad. Hihetlen sok időnek tűnik, pedig pontosan ennyi ideje vannak velünk a Sony játékkonzoljai. 1994. december 3-án került boltokba az első PlayStation Japánban, hogy aztán 24 órával később 100 ezer eladott példánnyal büszkélkedhessen, majd az évek során az első olyan játékkonzollá váljon, amelyből 100 millió felett fogyott. Ezt aztán két masinájukkal is megismételte a japán cég: a PlayStation 2 lett minden idők legtöbb példányban eladott konzolja (közel 160 millió db), a PlayStation 4 pedig párszázezer darabbal emelkedett az első PS fölé a listán.

Bár magazinunk indulásakor, 1998 nyarán már közel 4 esztendős volt az első PlayStation, PC Dome-ként azonban jó pár évig kizárólag az oldal nevében is szereplő PC-vel foglalkoztunk, így az a masina még kiesett tartalmainkból. Nagyjából a 2000-es évek közepétől kezdtük bővíteni konzolos hírekkel is a magazint, majd 2007-től már PlayStation 2-es játékokat is teszteltünk, mint például a God of War II-t, a Guitar Hero II-t, a Medal of Honor: Vanguardot vagy a Buzz! Junior Monster Rumble-t. Aztán jött a PlayStation 3 és a PlayStation 4 is, most pedig már készülünk az újabb generációváltásra is - hihetetlen, hogy peregtek az évek...

Még egy emlékezetes pontot kiemelnék a PlayStation és magazinunk kapcsolatának történetéből. Öt évvel ezelőtt, a PlayStation 20 éves születésnapja alkalmából lehetőséget kaptunk a Sonytól, hogy kisorsoljunk egy, a kerek jubileumra kiadott, limitált PlayStation 4 konzolt. Mi pedig ahelyett, hogy egy egyszerű like-vadászatot, vagy egy szimpla válaszadós nyereményjátékot hirdettünk volna, úgy döntöttünk, hogy olyan nyertest szeretnénk, aki igazán megdolgozik ezért a különleges - és igazán értékes - jutalomért. Így egy többfordulós, számos különböző feladatot tartalmazó játéksorozatot indítottunk, amelynek végén a legjobban teljesítő négy versenyző élő kvízjátékban küzdhetett meg a fődíjért. Sokat dolgoztunk mi is ezen a játékon, és olvasóink is lelkesen hajtották végre a feladatokat, a döntő (amelynek részleteit az alábbi videóban meg is tudjátok nézni) pedig igazolta számomra, hogy megérte a sok befektetett energia. Mind a négy játékos lelkesen mérkőzött meg egészen az utolsó kérdésig, amikor pedig az eredmények kihirdetésekor a nyertes konkrétan elsírta magát, az feltette számomra az i-re a pontot. (Mint kiderült, heteken át készült szorgosan a kvízjátékra, folyamatosan bújva a PlayStationnel kapcsolatos adatokat, információkat.)

Zárásul mi mást is mondhatnék, mint ami a címben is áll: boldog születésnapot, PlayStation! Köszönjük az elmúlt 25 esztendőt (és egészen biztos vagyok benne, hogy milliók nevében szólok ezzel), és még sok-sok hasonló évet kívánunk, amelyben minket, játékosokat szórakoztatsz.

És Neked mi volt a legemlékezetesebb pillanatod a PlayStationnel kapcsolatban? Írd meg egy hozzászólásban! ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

Kép: PlayStation Blog

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló