Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Dragon Ball Z: Kakarot

Így fejlődik majd Goku a Dragon Ball Z: Kakarotban

A játék legújabb előzetese újabb részleteket fed fel a játékmenetből és a karakterfejlődési rendszerről.

2020.01.09. 16:26 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Ahogy közeledik a premier, úgy pörög fel mind inkább a Dragon Ball Z: Kakarot körüli marketinggépezet. Alig néhány napja érkezett a legutóbbi előzetes, máris itt a következő. Ebben egy picit bővebben ismerkedhetünk meg a játékmenet szerepjátékos részeivel.

Ahogy már a korábbi videóból is kiderült, az evés is legalább annyira fontos lesz, mint az edzések. Bármikor leszakíthatunk egy almát vagy más gyümölcsöt a közeli fákról, de a tábortűznél is süthetünk magunknak húst. A leghatékonyabb mégis az, ha felkeresünk egy közeli települést, ahol egy szakácstól vásárolunk vacsorát, esetleg hazaugrunk Csi-csihez, aki ellát minket. Az evéstől nem csak az életerőnk, de minden más tulajdonságunk is visszatöltődik.

Goku és társai ugyebár egy rakás különleges támadást és harci technikát ismernek, ám ezeket nem lehet csak úgy ukk-mukk-fukk előrántani a farzsebből (pláne, hogy nincs is a ruhájukon). Ehelyett két bunyó között a világban repkedve Z-gömböket gyűjtögethetünk, amelyek feltöltik a támadásokhoz szükséges erőtartalékainkat. Ez tulajdonképpen egyfajta XP-gyűjtési mód, mivel elegendő gömb begyűjtése után új támadásokat oldhatunk fel vagy a meglévőket tápolhatjuk még erősebbé. Viszont bizonyos új technikákat csak úgy oldhatunk fel, ha előtte ellátogatunk az edzőterekre, ahol megtanulhatjuk őket.

A világban lélekérméket is lehet gyűjteni, ahogy teljesítjük a sztori fő- és mellékküldetéseit. Az ezekhez kötődő Dragon Ball szereplők érméit aztán különféle közösségi táblákon helyezhetjük el, ezzel minden érintett karakter képességeit tovább erősítve.

A Dragon Ball Z: Kakarot egy hét múlva, január 17-én fog megjelenni PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

Dragon Ball Z: Kakarot
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Dragon Ball Z: Kakarot

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló