Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

The Last of Us: Part II

Mit tudtunk meg a The Last of Us: Part II-ról tegnap este?

A State of Play legújabb részében bő 23 percben meséltek a játékról a készítők.

2020.05.28. 14:27 | GeryG | kategória: Játék

Tegnap este került fel a világhálóra a State of Play legújabb videója, amelyben ezúttal a Naughty Dog új játéka, a The Last of Us: Part II volt a téma. A bő 23 perces bemutatóban Neil Druckman mesél a játékról, miközben egy sor eddig még nem látott részt is láthatunk a ránk váró kalandokból és kihívásokból.

A videóból kiderül, hogy az események néhány évvel az első rész után játszódnak, Joel és Ellie új otthonra találtak egy Jackson nevű kisvárosban. Az élet persze így sem habostorta, mivel rendszeresen járőrözniük kell a környéken, hiszen bármikor felbukkanhatnak fertőzöttek, de akár más túlélők is, akik veszélyt jelenthetnek.

Az események igazán akkor pörögnek fel, amikor a közösség életét váratlan tragédia rázza meg, ezért Ellie útnak indul Seattle felé, hogy felkutassa a felelősöket. Küldetése során nem lesz egyedül, társak is segíteni fogják. Erre szükség is lesz, mivel a vidéken két ellenséges csoportosulás is járja, akik egymással is harcban állnak.

Mit tudtunk meg a The Last of Us: Part II-ról tegnap este?

És akkor még ne feledkezzünk meg a fertőzöttekről sem, akik között lesznek továbbfejlődött egyedek is. A fejlesztők tanácsa szerint ahol lehet, célszerű lesz egyszerűen kikerülni őket, mivel már a kisebb túlerővel szemben is majdnem teljesen esélytelenek leszünk.

Mit tudtunk meg a The Last of Us: Part II-ról tegnap este?

Szerencsére Ellie sokat fejlődött az első rész óta, ezért nem teljesen elveszett, sőt. Az eddig látottak alapján bizony egy kis terminátorpalántává nevelkedett az évek során. Apró termetéből adódóan a legtöbb ellenfelével szemben jóval mozgékonyabb, így közelharcban jól ki tudja egyensúlyozni a fizikai erőben lévő hátrányát. Egyaránt jól bánik a különféle lőfegyverekkel, a vadászíjjal, illetve a közelharci fegyverekkel is. És persze a kalandunk során mi magunk is fejlesztgethetjük majd mind a képességeit, mind a felszerelését.

A fejlesztők elmondása szerint a stúdió eddigi legnagyobb játéktere áll majd a rendelkezésünkre rengeteg felfedeznivalóval. A látottak alapján a részletes kidolgozottságra sem lehet majd panasz. De egy ekkora terephez már nem elég, ha gyalogosan közlekedünk, ezért hol lóháton, hol motorcsónakkal is tudunk majd utazni.

Mit tudtunk meg a The Last of Us: Part II-ról tegnap este?

A The Last of Us: Part II továbbra is az év egyik legjobban várt játéka, ami egyben a PlayStation 4 egyik utolsó nagy exkluzív dobása lehet. A megjelenésig már csak néhány hetet kell várnunk, június 19-én pedig mindenki Ellie bőrébe bújhat majd. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

The Last of Us: Part II
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
The Last of Us: Part II

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló