Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Cyberpunk 2077

A CD Projekt RED dolgozói is támogatták az extra munkanapokat?

Újabb információk láttak napvilágot a crunch ügyben.

2020.10.12. 10:27 | Dino | kategória: Játék

Egy pár nappal ezelőtti GameInformer show keretében szóba került a Cyberpunk 2077 kapcsán előkerült crunch-ügy, miszerint a lengyel fejlesztőcég a játék megjelenéséig hátra lévő hat hétben kötelezővé tett egy hétvégi extra munkanapot az ott dolgozóknak. A podcast egyik résztvevője azonban extra infókkal egészítette ki Jason Schreier korábbi bloomberges hírét.

Elmondása szerint ugyanis azt hallotta, hogy a CD Projekt RED-nél felmerült az is, hogy elcsúsztassák a megjelenést, azonban a dolgozók többsége amellett döntött, hogy inkább hatnapos munkahetet vezessenek be. A lengyeleknél ráadásul ezt nem is tekintik igazából crunch-nak. A Bloomberg-jelentés kapcsán kitört negatív sajtóvisszhang hatására pedig még olyan fejlesztő is volt, aki az aranylemezre kerülést nem is merte nyilvánosan megünnepelni, hiába volt büszke arra, amit összehoztak, mert nem akart negatív reakciókat kapni a postra.

Cikkajánló
77 dolog, amit érdemes lehet tudni a Cyberpunk 2077 kapcsán #1: 7 cég a Cyberpunk 2020-ban
Vajon a szerepjáték mely vállalatai kerülnek be a videojátékba?
» Olvasd el!

A GameInformer beszélgetésére reagálva Jason Schreier közzétett Twitteren egy levelet, amelyben a CDPR-t vezető Adam Badowski még nyáron elnézést kért a fejlesztők társaitól, hogy még hosszabb ideig vár nehéz munka szeretteikre - igaz, ha szigorúan a levél tartalmát nézzük, abban túlóráról nincs szó. Schreier egy hozzászólásben még azzal egészítette ki mindenesetre az egészet, hogy beszélt több fejlesztővel a CD Projekt RED-nél, de szerintük nem volt ilyen megbeszélés, amelyen hozzájárultak volna a 6 extra munkanaphoz: „Kaptunk egy e-mailt, aztán megbeszélésünk volt a csapatvezetőnkkel. Sose kérdeztek meg minket erről.” - mondták állítása szerint a dolgozók.

Nehéz igazságot tenni az ügyben, és valószínűleg azoknak is igaza van valamilyen szinten, akik eltúlzottnak tartják ezt az egészet, hiszen nagyon sok helyen extra fizetség nélkül is elvárnak hasonló túlórázást - a CD Projekt RED meg a túlóra kifizetésén felül az éves nyereség 10%-át is szétosztja a dolgozók között. Persze a crunch sose jó, a kérdés így inkább az marad, melyik félnek van jelen esetben igaza a történtek kapcsán.

A Cyberpunk 2077 november 19-én fog megjelenni, PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra, és játszható lesz PS5-ön és XSX-en is.
Ha érdekel a játék, csatlakozz Cyberpunk 2077 Hungary Facebook-csoportunkhoz!

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

Cyberpunk 2077
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Cyberpunk 2077

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló