25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Sajtóközlemény/hirdetés

Az alföldi Árpád Pálinka (x)

Írta: hirdetés (x)

Valamennyi országnak megvan a maga saját alkoholos itala, és talán nem túlzás azt mondani, hogy Magyarországnak ez a pálinka. Napjainkban ismét reneszánszát éli a pálinkafőzés, de ez nem volt mindig így.

A hányatott sorsú pálinkafőzés
Volt időszak, amikor eléggé ellehetetlenítette nem csak a pálinkakedvelők és a pálinkafőzök életét, hanem a kisebb gyümölcsössel rendelkezők életét is a törvény, mely szerint pálinkát csak bizonyos helyeken volt szabad főzni. Ez vezetett ahhoz, hogy a szükséges alapanyagokat és eszközöket is csak kerülő úton lehetett beszerezni, vagy éppen olyan eszközt vagy technikát kellett használni, amit nem a pálinkafőzésre találtak ki annak érdekében, hogy senkinek ne szúrjon szemet a tevékenység. Ennek köszönhetően sok rossz minőségű pálinka is született ebben az időszakban, ami jelentősen lerombolta az ital hírnevét.

Az alföldi Árpád Pálinka (x)

Az engedélyezés sokat javított a helyzeten, azonban akadnak manapság is olyanok, akik a minőségre fittyet hányva a lehető legolcsóbban próbálják meg előállítani a pálinkát, azonban szerencsére számos főzde elkötelezett a minőségi italok előállításában, és ezt a mentalitást azok is kezdik átvenni, akik otthon, viszonylag szűk kör számára főznek pálinkát. Hiszen mégis csak jobb a vendégeket egy minőségi házi itallal megkínálni és azzal dicsekedni, mint egy olyannal, amiből egy kortyot is csak szenvedés árán lehet meginni.

Az Árpád Pálinka
Egyike a minőség iránt elkötelezett főzdéknek az Árpád Pálinka készítője. Nem meglepő, mint sok más hazai sikertörténet esetében, úgy az Árpád Pálinka esetében is egy családi vállalkozásról van szó, egy olyan családról, ami már 50 éve hódol a pálinkafőzés művészetének.

Az egyik legdominánsabb gyümölcs a szilva, amit a saját családi ültetvényükön termesztenek. Ha nem szilva, akkor is hazai, ugyanis valamennyi egyéb gyümölcsöt magyarországi gazdáktól szereznek be. A gazdákkal szemben roppant szigorúak, nem lehet akármilyen gyümölcsből Árpád Pálinka, a szigorú követelmények például a szüretelés idejére is kiterjednek.

A lepárlás sem egy egydimenziós művelet. Többféle technológiát alkalmaznak, aminek köszönhetően többféle fogyasztói ízlést is ki tudnak elégíteni.

Amennyiben megkóstolnád az Árpád Pálinka valamelyik italát, akkor mindenképpen érdemes szétnézned a Prémium Italnagykereskedés Online pálinkakínálatában.

Nem csak pálinka
Az Árpád Pálinka kínálatában sokféle egyéb termék is megtalálható. Házi lekvárra hasonlító szilva, aszalt gyümölcságyon érlelt barack, ami az érlelési módszernek köszönhetően roppant édes, de készítenek például bonbonokat is. A minőségi termékeken felül lehetőséget adnak arra, hogy bárki betekinthessen a készítési folyamatba, ugyanis egy látványfőzdét is üzemeltetnek Békéscsabától nem messze.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!