Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Valheim

Tovább száguld a Valheim

Már a DOTA 2-t is lenyomta a Steamen.

2021.02.22. 15:29 | GeryG | kategória: Játék

Vannak a Steamen azok a játékok, amik sok-sok évvel a megjelenésük után is játékosok millióit vonzzák napról napra. A legjobb példa erre a Counter Strike: Global Offensive 2012-ből vagy a DOTA 2 2013-ból. Mindkét játék régóta ott csücsül a Steam aktív játékosait számláló lista élén, olykor viszont feltűnik egy-egy alkotás, ami ha csak rövid időre is, de meg tudja őket szorítani.

Most épp a Valheim az aktuális őrület, amely a megjelenése óta döbbenetesen nagy érdeklődésre tett szert. A játék február elején, vagyis alig három hete jelent meg, de már most 3 milliónál is több példányban talált gazdára. Ez egy indie fejlesztéstől, amely ráadásul még csak early access státuszban van (vagyis, messze nincs még kész), hatalmas sikernek számít.

A Steam felhasználóinak értékelései is fantasztikusan mutatnak, mivel bő 76 ezer szavazat alapján jelenleg 96%-on áll ez az index, amit nem is nagyon kell külön magyarázni. Most pedig újabb fontos mérföldkőhöz érkezett a játék: volt olyan időszak, amikor az aktív játékosok száma átlépte az 500 ezres bűvös határ körül mozgott. Egyes források szerint 502 387 játékossal át is lépte, mások viszont 498 478 játékosról írtak.

Ez a szám pedig arra is elég volt, hogy a Valheim egy időre megelőzze a DOTA 2-t, és feljöjjön a második helyre a CS:GO mögé. Hogy ezt a szintet meddig tudja tartani, azt nehéz lenne megjósolni. Potenciál még bőven van benne, de könnyen lehet, hogy a kezdeti hatalmas érdeklődés szép lassan kifullad és a játék beáll egy alacsonyabb, de stabil szintre. De ugyanígy azt sem zárhatjuk ki, hogy a Valheim hosszú távon is megragad az élmezőnyben. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

Valheim
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Valheim

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló