Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Fantasian

Diorámákban császkálhatunk a Fantasian szereplőivel

A Final Fantasy sorozat megalkotója iOS-re készíti új RPG-jét.

2021.03.04. 23:00 | Dino | kategória: Játék

A Final Fantasy szériát megalkotó Sakaguchi Hironobu 2004-ben indított stúdiója, a Mistwalker már hosszú évek óta kizárólag mobilos játékokon dolgozik, így nem meglepő, hogy következő programjuk, a Fantasian is csak iOS-re fog megjelenni.

Az új alkotás azonban látványában igyekszik valami újat - de legalábbis ritkán használtat - hozni: az egyes helyszíneket diorámaként hozták létre, azaz minden egyes pályát makettként építették meg, és ezekben mozognak karaktereink.

A stúdió (és Sakaguchi) múltját tekintve nem meglepetés, hogy egy JRPG-vel van dolgunk, a Final Fantasy-éhoz is hasonló, körökre osztott harcrendszerrel. A véletlenszerűen megjelenő ellenségeket azonban nem feltétlenül kell azonnal legyőznünk, dönthetünk helyette úgy, hogy elküldjük őket az ún. Dimengeonbe. Ebbe a másik dimenzióba átlépve aztán ott irthatjuk ki az addig összegyűlt lényeket.

Míg a Mistwalker egy kevesebb mint 20 főt foglalkoztató stúdió, a diorámákon több mint 150-en dolgoztak, köztük olyanok, akik a japán Godzilla filmek vagy az Attack on Titan lerombolt városainak makettjeit is készítették.

A Fantasian valamikor 2021 folyamán fog megjelenni, és az Apple Arcade-en keresztül lesz elérhető, iOS rendszereken (iPhone telefonokon és iPad tableteken), valamint Apple TV-n és Mac gépeken. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

hozzászólások (1)

Aryx
Aryx 2021.03.05. 07:33
Eddig nem érdekeltek a JRPG-k, de ez valami bitang jól néz ki. :O Kár, hogy iOS.
ajánlott olvasnivaló