25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Sajtóközlemény/hirdetés

Hogyan hirdessen kevesebből a Google Ads-ben? (x)

Írta: hirdetés (x)

Nagyon sokan küzdenek azzal a problémával, hogy nem tudnak annyit költeni hirdetésre, amennyit szeretnének vagy amennyi szükséges lenne. Különösen a kis- és középvállalatok kénytelenek lefaragni a költségeket, mivel felélték tartalékaikat, hogy a COVID-19 járvány végéig talpon tudjanak maradni. Pedig most nagyobb szükségük van a reklám által generált bevételekre, mint valaha.

Hogyan oldható meg tehát, hogy a soványabb pénztárca ellenére is jó eredményeket érjenek el a Google Ads-hirdetésekkel? Erre keressük a választ ebben a cikkben.

Hogyan hirdessen kevesebből a Google Ads-ben? (x)

A Google Ads-hirdetések lélektana
A hirdetési költségek sok tényezőtől függenek. Például attól, hogy milyen ágazatban tevékenykedik, milyen terméket vagy szolgáltatást értékesít. Az egy kattintásra eső költség (PPC) is függ ettől, néha az 1-2 ezer forintos kattintási költség is olcsónak számít, míg máshol a 100-200 forintos átlag mellett is meg kell gondolni a hirdetési keret beosztását. Ezen túlmenően szezonális, napszaki eltérések is lehetnek a kattintási költségekben.

A lényeg nem is a kattintásonkénti ár, hanem, hogy hány kattintásból lesz vásárló, tehát milyen a konverziós arány. Tehát szerényebb költségvetésből is ki lehet hozni magasabb bevételt, ha jó a konverziós arány és a hirdetések megtérülése (ROAS*). *ROAS = (Bevétel a hirdetésekből/Hirdetési Költség) x 100

A Google Ads olyan hirdetési felületeket kínál a vállalkozásoknak, mint a keresési oldalak, árukeresők, mobil applikációk vagy YouTube videók. A hirdetési árak nem fixek, hanem licitálás útján dőlnek el. Az jelenik meg az első helyen, aki többet kínál egy kattintásért, és a minőségi mutatók alapján is nagyobb népszerűségre számíthat. Nem elég ugyanis az első helyeken lenni, az is fontos, hogy rá is kattintsanak a hirdetésre, a legtöbb kampánynál ugyanis csak a kattintások után kell fizetni.

Hogyan lehet a költségeket optimalizálni?
A kisebb költségvetésből gazdálkodóknál döntő fontosságú a fiók hatékonysága és a kampányok optimalizáltsága. Ebben segíthet egy nagy tapasztalattal rendelkező marketingcég, mint például a Toptarget Online Marketing Ügynökség.

A legfontosabb annak meghatározása, hogy mennyibe kerül egy vásárló megszerzése, a kattintási árakból ez nem derül ki. Ennek javítása érdekében a hirdetési stratégiának alkalmazkodnia kell a weboldalhoz és a tervezett vásárlói útvonalhoz. A konverziós ráta ismeretében könnyebb meghatározni, mennyit költsön.

Rossz kampánybeállításokkal a büdzsé gyorsan kimerül, vagy nem lesznek meg az elvárt eredmények. Íme néhány dolog, amit a kisvállalkozások is használhatnak:

  • Használjon speciális kulcsszavakat
  • Elllenőrizze a kulcsszavak keresési részesedését
  • Válasszon egy jól körülhatárolható célpiacot
  • Állítsa be a hirdetési időütemezést
  • Figyeljen a hirdetések minőségére
  • Iktassa ki a rosszul teljesítő hirdetéseket
  • Törekedjen az ügyéfélélmény javítására
  • Elemezze az eredményeket és cselekedjen gyorsan, ha szükséges

Bevételeinek egy részét forgassa vissza a hirdetésekbe!

Kattints, ha érdekesnek találtad a cikket!

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!