Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Sajtóközlemény/hirdetés

Így maradj higgadt a legdurvább játék közben is (x)

2021.06.13. 14:43 | hirdetés (x) | kategória: Sajtóközlemény/hirdetés

A különböző videójátékok töretlenül népszerűek hazánkban is, és már rég nem csak a tinik vagy az unatkozó kockák játsszák. Közel ugyanannyi nő játszik, mint férfi, és egy amerikai kutatás alapján a gamerek átlagos életkora 35 év.

Van, aki azért játszik, mert élvezi a játék közbeni akciókat és helyzeteket, más azonban a közösség miatt. Fontos tényező az eredményesség, és az is, hogy a játékosok kiélhetik a kreativitásukat.

Milyen típusú videójátékok vannak?
A videójátékok fejlődésével egyre több műfaj jelent meg a piacon, így ma már számtalan típusú videójáték közül választhatunk. Az egyik legnépszerűbb ezek közül az akció játékok, melyekben megkülönböztethetünk belső – illetve külső nézetű lövöldözős játékot.

A videójátékok másik kifejezetten kedvelt csoportját az úgynevezett szerepjátékok alkotják, amelyekben egy teremtett világban kell harcolni, és különféle ellenfeleket, akadályokat legyőzni.

A stratégia játékok esetében egy rendkívül részletesen kidolgozott világot kell irányítaniuk a játékosoknak. Ezekben a játékokban a legfőbb cél nem a harc, hanem az, hogy a játékos a rá bízott világot megfelelő módon irányítsa. A stratégia játékok közé tartoznak a menedzselős és a szimulátor játékok is.

Végül pedig említést kell tennünk a különféle sportjátékokról is, melyek szintén elképesztő népszerűségnek örvendenek a rajongók körében. Nem véletlen, hogy az e-sport szerelmeseinek már külön versenyeket is rendeznek.

Így maradj higgadt a legdurvább játék közben is (x)

Van-e valamilyen veszélye a videójátékoknak?
Ma már bizonyított tény, hogy a videójátékoknak számos pozitív hatása van, így például fejlesztik a térbeli és vizuális készségeket, a csapatszellemet, a kreativitást, és a döntésképességet is. Mindezt azonban akkor, ha mértékkel játsszuk. A mértéktelen videójáték használat káros is lehet, függőséget is okozhat, az agresszív játékok pedig növelik a stresszt. Arról nem is beszélve, hogy a fiatalabb korosztály, azaz a gyerekek eltanulhatják ezt a mintát, a videójátékok világát tekintve valóságnak pedig kialakulhat náluk brutalitás és elszigetelődés is.

Hogyan oldjuk a stresszt játék közben?
A videójátékok – elsősorban az akció játékok – megemelik az adrenalin szintet, és fokozzák a stresszt, emiatt nem nehéz túlpörögni közben. Erre figyeljünk, és abban az esetben, ha azt érezzük, hogy kezd sok lenni akár a játék mennyisége, akár az általa okozott stressz, mindenképp találjunk valamilyen módszert, ami megnyugtat.

  • A légzőgyakorlatok a legegyszerűbbek, és nagy előnyük, hogy azonnal hatnak. Elegendő csupán néhány perc, amikor magunkra figyelünk, és mélyeket lélegzünk.
  • Hatékonyak lehetnek még a különféle gyógyteák is, például a citromfű és az orbáncfű is ismert stresszoldó hatásáról.
  • Kipróbálhatunk illóolajakat is – a levendula közismerten nyugtató hatású -,
  • de akár a CBD olaj alkalmazása is praktikus, amely szintén stresszoldó étrend-kiegészítő.
  • Ha pedig ezek nem válnak be, érdemes valami egészen más tevékenységbe kezdeni (pl.: sport, olvasás, sétálás, stb.), amíg meg nem nyugszunk.

A videójátékok népszerűsége nem véletlen, és kár lenne azt mondani, hogy mind ördögtől való. Kellő odafigyeléssel, és mértékletességgel ezek a játékok kifejezetten szórakoztatók lehetnek, a fenti módszerekkel pedig könnyedén orvosolhatjuk azt is, ha esetleg túlpörgünk közben. Törekedjünk mindig a természetes megoldásokra, mint a fentebb említett kenderből nyert CBD-olaj is, ami kiegyensúlyozó hatása mellett más pozitív változásokat is hozhat. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló