Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játékhírek

Alan Wake Remastered

Hamarosan elkészül az Alan Wake Remastered

A nyári pletykák után most már hivatalos az információ.

2021.09.07. 16:18 | Dino | kategória: Játékhírek

Hosszú fejlesztés után, két Max Payne játékot követően, 2010-ben Xbox 360-ra, majd közel két évvel később PC-re jelent meg a Remedy Entertainment újabb akció-kalandjátéka, az Alan Wake. A thriller sok rajongót szerzett, így nem maradt el a folytatás, az American Nightmare se, azt követően azonban a finnek magára hagyták a főhőst, és inkább valami újba kezdtek. Így készült el a Quantum Break, majd a Control. 2020-ban aztán több projektre szóló szerződést kötöttek az Epic Gamesszel, amelynek értelmében jelenlegi fejlesztéseikhez az amerikai cég is támogatást biztosít.

És miközben a rajongók várják az Alan Wake folytatását, nyár közepén felröppent egy hír, miszerint felújított verzió készülhet a 11 esztendős játékból - legalábbis erre utalt az Epic Games Store adatbázisából kibányászott információ.

A pletyka megerősítésére pedig egészen mostanáig kellett várni. A hivatalos bejelentésre pedig érdekes módot választott Sam Lake, a Remedy kreatívigazgatója, ugyanis a The Sudden Stop AW-rajongói oldalon keresztül tették közzé a nyílt levelet.

Az Alan Wake Remastered ezek szerint már egy ideje fejlesztés alatt áll, és közelednek a befejezéséhez. A játék PC-re (természetesen az EGS-en kiadva), Xboxra, valamint PlayStationre készül. A konzolok esetében mind az aktuális, mind az előző generáción játszható lesz a program, a Sony masináin ráadásul először jelenik meg az Alan Wake.

A felújított verzióban megőrzik természetesen a játék alapjait, hiszen mint Sam Lake kifejti, a rajongók nagyot csalódnának, ha nem így történne. A megjelenítést azonban felturbózzák (köztük Alan Wake karaktermodelljét is), néhány opcionálisan választható újgenerációs funkcióval kiegészítve az egészet. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

Alan Wake Remastered
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Alan Wake Remastered

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló