Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Hometopia

A nagy házalakítás, avagy készül a Hometopia

Olyan, mintha a The Sims házépítő része önálló játékká válna.

2021.09.22. 14:00 | GeryG | kategória: Játék

Sokan vagyunk, akik a 2000-es évek egyik legmeghatározóbb (de mára azért erősen a háttérbe szoruló) játékát, a The Sims sorozatot egyetlen dologra használták: házakat építettek benne csak úgy. Nos, most készül egy játék, amiben pontosan ez lesz a feladatunk.

A Hometopia a The Isn’t Company stúdiójában készül és lényege tulajdonképpen tényleg ez: házakat építeni, azokat berendezni, illetve már meglévő otthonokat teljesen újjá varázsolni. Ezt sandbox és karrier módban egyaránt megtehetjük majd. Utóbbiban öt teljesen eltérő városrészben kell kipofoznunk harminc teljesen más állapotban lévő, így teljesen más kihívásokkal kecsegtető otthont. Lesz köztük lepukkadt lakókocsipark és tóparti luxus villanegyed is. Az építkezésben egyébként hasznos lehet, hogy FPS és RTS nézetben egyaránt irányíthatjuk majd a játékot.

Emellett vásárolhatunk üresen álló telkeket vagy épp ledózerolásra váró romokat is. De a feladatunk nem csak az alapok lefektetése, a falak felhúzása és a tető ácsolása lesz. A házakból tényleg otthont kell varázsolni, vagyis az építészet mellett a lakberendezés is a feladatunk lesz. A sandbox módban pedig teljesen szabad kezet kapunk mindenféle korlátozások nélkül. Úgy építhetjük meg álmaink otthonát, hogy sem a pénzt, sem az erőforrásokat nem kell figyelnünk, illetve elvárások és megkötések sem lesznek. Így akár teljes városrészeket is megépíthetünk.

A Hometopia teljes modtámogatást kínál majd, vagyis a premier után a játékosok kezébe lesz adva a lehetőség, hogy végtelen mennyiségű tartalommal töltsék fel. Emellett nem csak egyedül lehet majd építkezni, de kapunk online multiplayer módot is, amelyben barátainkkal együtt újíthatunk fel.

A Hometopia a tervek szerint valamikor 2022 januárjában jelenhet meg PC-re, viszont az október 1-7. között esedékes következő Steam Game Festival keretében kipróbálható lesz a demója. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

előző
következő
A nagy házalakítás, avagy készül a Hometopia
A nagy házalakítás, avagy készül a HometopiaA nagy házalakítás, avagy készül a HometopiaA nagy házalakítás, avagy készül a HometopiaA nagy házalakítás, avagy készül a HometopiaA nagy házalakítás, avagy készül a HometopiaA nagy házalakítás, avagy készül a HometopiaA nagy házalakítás, avagy készül a HometopiaA nagy házalakítás, avagy készül a HometopiaA nagy házalakítás, avagy készül a Hometopia

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló