Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

New World

Megjelent az Amazon első saját játéka, a New World

Mérföldkő lesz a videojátékos történelemben vagy csak egy csepp a tengerben?

2021.09.28. 17:22 | GeryG | kategória: Játék

Az Amazon elsősorban online piactérként vonult be a köztudatba, de az évek során alaposan kinőtte magát a brand. Ma már ott tartunk, hogy bizony videojátékfejlesztőként is tekinthetünk rá, ugyanis ma jelent meg az Amazon Games stúdió első saját játéka, a New World.

Egy MMORPG-ről van szó (lehet, hogy egy picit lemaradtak a srácok, ma már messze nem ez a legnépszerűbb műfaj a világon…), amely Aeternum természetfeletti szigetén játszódik. Hajótöröttként kerülünk a legendák övezte szigetre, így kezdetben mindenféle felszerelés és társak nélkül kezdhetjük meg a nyílt világ felfedezését. De mivel MMO-ról beszélünk, így a társak előbb-utóbb felbukkannak a játékunkban. Az persze, hogy kivel kötünk szövetséget és kivel akasztjuk össze virtuális bajszunkat, már csak rajtunk múlik.

A játék látványos és izgalmas csatákat ígér, amelyben varázslatokat és hagyományos fegyvereket egyaránt bevethetünk. Hogy milyen hőst faragunk karakterünkből, az a döntéseinken múlik, hiszen nincsenek előre meghatározott karakterosztályok. Részt vehetünk magányos küldetéseken, csatlakozhatunk kisebb csapatokhoz egy-egy portyára, de akár nagy seregekben is csatába vonulhatunk PvP és PvE küzdelmekben egyaránt.

A New World tehát mától érhető el az Amazon saját oldalán, de a hagyománykedvelőknek azért a Steamen is ott guggol. És bár csak ma aktiválták, máris van közel ötezer értékelés, amely alapján úgy tűnik, azért még van hova fejlődnie a játéknak. Az 56%-os tetszési index könnyen eltántoríthatja az érdeklődőket, arról nem is beszélve, hogy a nyáron tartott béta során elég nagy botrányt kavart, hogy a játék szó szerint meggyilkolt bizonyos márkájú és típusú videokártyákat. Ez már akkor is gond lett volna, ha valamelyik öreg kártyáról lett volna szó, de történetesen az akár 1 millió forintot is kóstáló EVGA GeForce RTX 3090 kártyák voltak az áldozatok. Szerencsére a pórul járt játékosoknak garanciálisan cserélték a VGA-kat, de ettől még nem jó ómen ez egy újonnan piacra lépő fejlesztő első játékának… ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

előző
következő
Megjelent az Amazon első saját játéka, a New World
Megjelent az Amazon első saját játéka, a New WorldMegjelent az Amazon első saját játéka, a New WorldMegjelent az Amazon első saját játéka, a New WorldMegjelent az Amazon első saját játéka, a New WorldMegjelent az Amazon első saját játéka, a New WorldMegjelent az Amazon első saját játéka, a New WorldMegjelent az Amazon első saját játéka, a New WorldMegjelent az Amazon első saját játéka, a New WorldMegjelent az Amazon első saját játéka, a New WorldMegjelent az Amazon első saját játéka, a New WorldMegjelent az Amazon első saját játéka, a New WorldMegjelent az Amazon első saját játéka, a New World
New World
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
New World

hozzászólások (5)

jawsika
jawsika 2021.09.28. 17:47
"Egy MMORPG-ről van szó (lehet, hogy egy picit lemaradtak a srácok, ma már messze nem ez a legnépszerűbb műfaj a világon…)"

Hát én meg azt gondolom, hogy ilyen elven ne készüljön más, csak hulladék BR. Váljon Battle Royal a God of Warból, a FIFA-ból, a Red Dead Redemptionből, a Vampires Masquer... ja...

Talán régi vágású vagyok, de azt hiszem, nem csak az aktuálisan legnépszerűbb műfaj(ok) készüljenek, hanem készüljön game mindenkinek. Én szeretem az MMO-t, és hálás vagyok, hogy nem egy BR, egy MOBA, vagy egy looter shooter készült, felülve az aktuális hype-trainre.

Hogy másra is reagáljak: reggel 88%-on volt, mikor 10 körül ránéztem. Gondolom az értékelések oka a david által leírt jelenség, azaz hogy 10 emberből 1 tud bejutni. Áh, ezek még nem kezdtek soha WoW kieggel játszani az első napon, akkor tudnák, hogy a queue a világ legtermészetesebb dolga ilyenkor. :D
GeryG
GeryG 2021.09.28. 19:33
Nem mondtam, hogy miért nem BR vagy MOBA lett belőle (pláne, hogy ezeket én sem szeretem), inkább csak arra utaltam, hogy azért manapság már messze nincs akkora hívóereje egy ezerhuszonharmadik MMORPG-nek. Ettől még persze vannak rajongói ennek a műfajnak is, akik örülhetnek, ha ez egyébként egy jó játék.

Inkább arra céloztam, hogy ha az Amazon tényleg annyira meg akarja vetni a lábát a videojátékos piacon, ahogy állítja, akkor ahhoz egy "mainstreamebb" műfaj az ő szempontjukból szerencsésebb választás lett volna.
jawsika
jawsika 2021.09.28. 19:58
Fene tudja. Az a gond, a legtöbb piac telített.
Ellenben az MMORPG-nél épp komoly űr van. A nagy címek mind elhaltak, főleg két okból: vagy borzasztóan elhibázott koncepcióval készültek és greedyk voltak, ráadásul sok esetben nem is MMO-nak érződtek, sokkal inkább egy multiplayerré erőszakolt singleplayer gamenek (SW:TOR, TESO); vagy pedig hihetetlen gagyin lettek megoldva (Neverwinter, LotRO, Star Trek Online). A két nagy cím közül a GW2 öreg, és a rétegjáték rétegjátéka, a WoW meg épp meghal és az utolsókat rúgja, ráadásul olyan játékos-exodus van, ami már önmagában halálos ítélet.

Tehát van egy komoly playerbase játék nélkül. Szerintem az időzítés jó, és az MMORPG-fanbase azért eltart egy játékot simán, sőt. Szóval nem olyan rossz választás ez. Csak hát ne lenne ez a szerverhiány, ugye... Amatőrök :D
david139
david139 2021.09.29. 14:36
+1
Azért lenne igény MMORPG-re, csak mind szar ami jön :D Persze nem akkora, mint egy CoD-ra, viszont egy MMO játékost talán még mindig jobban le lehet húzni a cash shopban. :)

Én amúgy védem őket erősen, az első nap minden mmonak nehéz, hát még egy új studiónak, de azért csak az Amazonról szól, akik az egyik legnagyobb szerverszolgáltató a világon :D Lassan összeszedhetnék magukat.
A másik topicban már írtam, azt azért csicskaságnak tartom, hogy egy egész játékot lealázni steamen csak azért mert az első napokban nehézkes a login.
Peace
Peace 2021.09.29. 15:08
Így van. Csak egy jó univerzum kellene igényes kivitelezéssel és már repülnék is rá!

Amúgy ma megnéztem az első 30 percet ebből is és szívesen játszanék vele, de tudom, hogy ugyanaz lenne, mint GW2-ben. Felhúztam maxra a karit, pár alkalommal próbáltam külföldi vagy magyar klánt találni. Nem ment. Soha többet nem indítottam el. :-(
ajánlott olvasnivaló