Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

ConcernedApe?s Haunted Chocolatier

Csokiboltot menedzselhetsz a Stardew Valley fejlesztőjének új játékában

De nem csak ez vár Rád a Haunted Chocolatier-ben.

2021.10.22. 11:35 | Dino | kategória: Játék

Eric Barone életének elmúlt tíz évét elsősorban a Stardew Valley nevű játék töltötte ki. Leginkább azért, mert ő fejlesztette ezt a farmolgatós RPG-játékot, amely bár 2016 februárjában megjelent, ezt követően se állt le a fejlesztése. Jöttek a javítások, valamint a játékosok visszajelzései alapján történt fejlesztések, a multiplayer verzió, valamint különböző portok.

A ConcernedApe néven is ismert fejlesztő valamivel több mint egy évvel ezelőtt ért el oda, hogy valami egészen másba kezdjen. Igaz, készülő új játéka, a ConcernedApe’s Haunted Chocolatier legalább külsejében erősen hajaz a Stardew Valley-ra. A grafika ugyanis ezúttal is a pixel art jegyében fogant - most is egymaga dolgozik a projekten (a portolásra és a lokalizációra tervez csak segítséget igénybe venni), így legalább erőforrást is spórol, de az előző játékával is megmutatta, hogy ezzel a stílussal is lehet nagyot alkotni. És arra is van magyarázat, hogy miért titkolta évekig az új játékot: nem akarta, hogy bármi nyomás legyen rajta a tervezési fázisban.

A farm már a múlt, a Haunted Chocolatier-ben egy csokoládéboltot kell menedzselgetnünk. És hogy mit keres a "haunted", azaz kísértetjárta szó a címben? Nos, szellemek és kísértetkastélyok is felbukkannak, és a Nap helyett ezúttal a Hold energiáját használhatjuk majd munkánk során. A szellemek azonban Eric elmondása szerint inkább pozitív irányba viszik a hangulatot.

És bár már egy éve dolgozik a játékon Eric, a koncepció még nem végleges. Annyi biztos, hogy kell majd összetevőket gyűjtenünk, csokoládét készítenünk, valamint üzemeltetnünk a csokiboltot, de hogy ezen kívül mi vár még ránk a játékban, azt nem árulta el. Mint a FAQ oldalon írja, a Stardew Valley-hoz hasonlóan ez is egy "town game" lesz, amelyben megismerhetjük a helyieket is, de előző játékával szemben ezúttal inkább akció-RPG irányt képvisel majd a Haunted Chocolatier. Multiplayer pedig várhatóan nem lesz benne.

A Haunted Chocolatier első körben PC-re készül, de szeretné majd további platformokra is portolni Eric a játékot. Megjelenési dátumot azonban még nem tűzött ki. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

előző
következő
Csokiboltot menedzselhetsz a Stardew Valley fejlesztőjének új játékában
Csokiboltot menedzselhetsz a Stardew Valley fejlesztőjének új játékábanCsokiboltot menedzselhetsz a Stardew Valley fejlesztőjének új játékábanCsokiboltot menedzselhetsz a Stardew Valley fejlesztőjének új játékábanCsokiboltot menedzselhetsz a Stardew Valley fejlesztőjének új játékábanCsokiboltot menedzselhetsz a Stardew Valley fejlesztőjének új játékábanCsokiboltot menedzselhetsz a Stardew Valley fejlesztőjének új játékábanCsokiboltot menedzselhetsz a Stardew Valley fejlesztőjének új játékábanCsokiboltot menedzselhetsz a Stardew Valley fejlesztőjének új játékábanCsokiboltot menedzselhetsz a Stardew Valley fejlesztőjének új játékábanCsokiboltot menedzselhetsz a Stardew Valley fejlesztőjének új játékábanCsokiboltot menedzselhetsz a Stardew Valley fejlesztőjének új játékábanCsokiboltot menedzselhetsz a Stardew Valley fejlesztőjének új játékában

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló