Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Mozi

A David Gale stábja sem ért egyet

2003.09.18. 23:22 | szerző: Dino | kategória: Mozi

A David Gale élete (The Life of David Gale, hazai bemutató: szeptember 11.) nem szokásos thriller. Különlegessége, hogy a kivégzésére váró elítélt (Kevin Spacey) mondja el benne bűne (vagy ártatlansága) történetét a Kate Winslet játszotta újságírónak.
A film rendezője, Alan Parker azonban meglepve tapasztalta, hogy izgalmas krimijét a helyszínnek és a szereplőknek köszönhetően mindenki félreérti. Vagy legalább is magyarázni kezdi.
– Már a forgatáson megkezdődtek a bajok – meséli Parker –, mert első nekifutásra sokan hitték azt, hogy a halálbüntetés ellen vagy mellett akarok agitálni. Még a tetejébe, a két főszereplőnk nagyon nem értett egyet a kérdéseben, és az első megbeszélések után órákig vitakoztak az ügyön. Én meg hiába próbáltam megmagyarázni nekik, hogy a cél csupán annyi, hogy a néző izguljon, szórakozzon és még meg is lepődjön néhányszor – meggyőzni semmiről nem akarjuk.
Spacey és Winslet azonban a forgatás szüneteiben is lelkesen politizált: Egyedül a rendező nem árulta el senkinek, hogy mit gondol a halálbüntetésről: őt a film jobban érdekelte... ■

Forrás: IC Press

hozzászólások (0)

további hírek

Augusztusban jön a Middle Earth: Shadow of War

Folytatást kap a Shadow of Mordor.

Aranylemezen a Mass Effect: Andromeda

Véget ért a fejlesztés, már csak egy hónap a premierig.

JátszóDome: The Videokid - a Paperboy szellemi örököse

Video egy kis Commodore 64-es visszatekintéssel.

JátszóDome: Shadow Tactics - Blades of the Shogun #11

Leszámoltunk Kage Sama egyik első emberével.

Érdekel öt perc az Alien: Covenantból?

Akkor kattints és nézz bele a májusra várt filmbe!