Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Konzol - Sony

Konkurenciát állítana a Sony az Xbox Game Passnak

Konkurenciát állítana a Sony az Xbox Game Passnak

Olyan előfizetéses szolgáltatáson dolgoznak, amely méltó ellenfele lehet a Microsoft népszerű szolgáltatásának.

2021.12.06. 15:02 | GeryG | kategória: Konzol - Sony

Azon lehet vitatkozni, hogy az Xbox Live Gold vagy a PlayStation Plus előfizetéses szolgáltatás kínál-e több, jobb tartalmat és funkciót. Valószínűleg igazságot nem lehetne tenni, hiszen az Xbox-PlayStation vita évtizedes múltra tekint vissza, és mindkét tábor számos érvvel tudná alátámasztani, hogy miért az ő választása a jobb.

Ugyanakkor azzal már kevesen vitatkozhatnak, hogy a Microsoft jelenleg kínál egy olyan szolgáltatást is, amelyre a Sonynak egyelőre nem volt válasza. Ez az Xbox Game Pass. Igaz, hogy a Sony részéről hasonló a néhány éve futó PlayStation Now is, amely havidíjas rendszerben kínál játékokat online futó rendszerben.

Ha hinni lehet a pletykáknak, akkor a Sony háza táján fut egy új projekt, amely a Spartacus nevet viseli. Ez egy olyan új előfizetéses szolgáltatás lenne, amely a PlayStation Plus és a PlayStation Now funkcióit gyúrná egybe és elsődleges célja lenne komoly konkurenciát állítani az Xbox Game Passnak. A Bloomberg jelentése szerint a szolgáltatás jövő tavasszal rajtolhat el és három előfizetői csomagot kínálna.

A legolcsóbb nagyjából azt tudná, amit a mostani PlayStation Plus. A közepes csomag emellé rengeteg PlayStation 4 és PlayStation 5 játékot is kínálna. A legnagyobb csomagba pedig ezeken felül klasszikus PlayStation, PlayStation 2, PlayStation 3, valamint PlayStation Portable játékokhoz is hozzáférést nyújtana egyéb extrák (pl. exkluzív demók) kíséretében.

Egyelőre a Sony részéről hivatalos bejelentés, megerősítés vagy cáfolat nem érkezett, így mindezt érdemes fenntartásokkal kezelni. ■

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló