25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Játékhírek

Grand Theft Auto VI pletykák

Két testvér, akiket egy drogkartell szakított el egymástól és most a törvény két ellentétes oldalán állnak.

Írta: GeryG

Lassan tíz éve már, hogy minden idők egyik legsikeresebb játéka, a Grand Theft Auto V első formájában megjelent. Majd megjelent újra és újra és újra. De ideje már továbblépni, ezt tudja a Rockstar Games is, akik vélhetően jó ideje dolgoznak már a Grand Theft Auto VI-on. Igazából hivatalos bejelentésre sem került még sor, csupán egy hivatalos beismerésre, miszerint valóban dolgoznak már rajta. De érdemi információt eddig nem kaptunk.

Sajnos most sem arról számolhatok be, hogy a fejlesztők kidobták az első előzetest és a GTA VI már a kanyarban van. Igazából biztosan a stúdión kívül aligha tud bárki is. De, ahogy ilyenkor lenni szokott, a neten keringenek mindenféle pletykák, amelyek terjesztői szentül állítják, hogy bizony nekik maga Sam Houser terítette az infót az ötödik és hatodik korsó serital között. Ezekből a pletykákból szemezgetünk.

A GTA V nagy újítása az volt, hogy három teljesen különböző hátterű és történetű főhőst is kaptunk, akiknek megvoltak a maga küldetései, a maga élete és a maga személyisége. Ezt a vonalat vétek lenne kukába dobni, de azért illik valamivel feldobni. A pletykák szerint a Rockstar egy klasszikus, de éppen ezért ide tökéletesen illő sztorit talált ki. Eszerint a GTA VI-nak két főszereplője lesz: egy férfi és egy nő, akik történetesen testvérek. Még gyerekek voltak, amikor egy drogkartell megölte a szüleiket, őket pedig az élet elszakította egymástól. Míg a férfi a DEA játékon belüli megfelelőjéhez került és ott dolgozta fel magát ügynöki pozícióba, addig a nő épp a drogkartellen belül lett fontos személy.

A sztori most sem egyetlen városban fog játszódni, a központi helyszín a jó öreg Vice City lehet. De a pletykák szerint a prológus egy brazil városban fog játszódni, illetve a játékban szerepelni fog az a Carcer City is, amely a Manhunt játékok rajongóinak lehet ismerős. Ezzel egyébként a Rockstar hivatalossá tenné, hogy a két játék ugyanazon univerzum része. Ami a játékmenetet illeti, erről lehet jelenleg a legkevesebb találgatásról olvasni. Azt beszélik, az épületek rombolhatók lesznek, de azt azért nehezen tudjuk elképzelni, hogy egy delíriumos ámokfutás közepette fél Vice Cityt leseperhetjük a térképről. A fegyverekről vagy járművekről szinte semmit sem tudni. De elvileg lesz jetpack is a kínálatban.

Végül egy fontos részlet, ami vagy igaz, vagy nem. Ez pedig a tervezett megjelenés. Attól sajnos nem kell tartanunk, hogy idén bármit is kapni fogunk, hacsak nem lepnek meg minket hivatalos információkkal, ne adj isten képekkel vagy egy trailerrel. De nagyon jó esély van arra is, hogy még 2023-ban is csak az ácsingózás marad, ugyanis a GTA VI 2024 előtt aligha jelenhet meg.

Kattints, ha érdekesnek találtad a cikket!

GeryG

GeryG
2010 végén csatlakozott a PC Dome cikkírói csapatához, pár hónappal később pedig már hírszerkesztőként is tevékenykedett. Lassan 15 ezer írásos anyag fűződik a nevéhez a magazinban, amivel a képzeletbeli dobogó csúcsán áll.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!