Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Hardver

Nem áll meg az AOC: hamarosan itt van tőlük az Agon Pro AG344UXM monitor

Nem áll meg az AOC: hamarosan itt van tőlük az Agon Pro AG344UXM monitor

Nemcsak mindenféle földi jóval lett felextrázva, de ultraszéles is a „kicsike”.

2022.06.29. 07:45 | Sityi | kategória: Hardver

Az AOC új üdvöskéje egy paraméterben igencsak speciális eset lett: az Agon Pro AG344UXM az első miniLED panelre épülő ultraszéles, azaz 21:9 képarányú monitor a világon.

Persze nem csak ebben különleges: a 3440*1440 felbontású, 34” képátlójú IPS-panel 1152 local dimming zónával rendelkezik, a fényerő tekintetében pedig kiérdemelte a VESA Certified DisplayHDR 1000 minősítést is. A színek tekintetében is sikerült a DCI-P3 színtér 99%-át lefedni; a gyorsaság kapcsán pedig az 1 ms válaszidő és a 170 Hz-es képfrissítés gondoskodik – ez utóbbit egészíti ki a FreeSync Premium és a G-Sync Compatible technika.

Nem áll meg az AOC: hamarosan itt van tőlük az Agon Pro AG344UXM monitor

A bemeneteket tekintve a 2 db HDMI 2.1 és 1 db DisplayPort 1.4 mellett USB-C 3.2 is akad – ez a DP alt mode mellett 90 W-ig tölteni is tudja a ráaggatott eszközt. Hasznos extra emellett a 4-portos USB 3.2 hub, ami további pluszként KVM switchként is funkcionál, azaz az ide csatlakoztatott billentyűzetet és egeret nemcsak a „sima” (type-A) USB-kábel másik végén lévő gép, de a type-C kábellel csatlakoztatott laptop (vagy egyéb eszköz) is, így egy szettel tudunk két eszközt kezelni – és akár ezek képét egyszerre is kirakni a képernyőre.

Elég testes kijelzőről van szó, így jó eséllyel a hangzásra sem lesz különösebb panasz – a gyártón nem múlik, ugyanis a 2*8 W teljesítményű hangszórónak DTS minősítése is van.

Nem áll meg az AOC: hamarosan itt van tőlük az Agon Pro AG344UXM monitor

Ami pedig az egyéb finomságokat illeti: természetesen van Light FX, azaz színes fényárban is úszhat a hátlap, emellett kétfajta Agon logót is vetíthet többféle színben maga alá. Hasznosabb extra a már jól ismert korong, a Quick Switch, amellyel 3 általunk létrehozott beállítási profilt tudunk egy gombnyomásra előhívni.

Az AGON PRO AG344UXM monitor 2022 júliusától lesz megvásárolható, 1849 € javasolt fogyasztói áron. ■

hozzászólások (1)

Baracklekvár
Baracklekvár 2022.06.29. 10:43
Hát, ha erre az 1849eurós árra még ráteszik a világbajnok áfát és a hozzá zárkózó inflációt, és magyar módra hozzáadják még a dátumot is, akkor ez bizony bőven milliós összeg lesz. Nem vitatom a minőségét és használhatóságát, de ez így nálunk értelmetlen és megfizethetetlen.
ajánlott olvasnivaló