25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Játékhírek

Megjelent az Unknown Number hangvezérelt játék

Fiktív telefonhívásokkal bontakozik ki a történet.

Írta: Dino 4 hozzászólás

A fejlesztők sokszor igen érdekes módját választják annak, hogy alkotásuk kitűnjön a konkurensek közül. Van, aki a grafikai megvalósítás egyedivé tételével kísérletezik, mások pedig az irányítás megreformálásával próbálkoznak. Gondoljunk például a pislogással vezérelhető Before Your Eyesra vagy az éneklést igénylő One Hand Clappingre.

Az Unknown Number készítői ez utóbbi irányban próbálkoztak, ugyanis itt is hangunkkal vezérelhetjük gyakorlatilag a játékot. Ezúttal azonban fiktív telefonhívások részeseivé válhatunk, és ezért kell mikrofonunkba beszélnünk.

A sztori egy rablásról szól: két kétségbe esett öko-aktivistától kapunk hangüzenetet egy elhagyatott olajfúrótoronyról, miszerint 7 milliárd dollárt szeretnének elrabolni egy olajmágnástól, és a klímaváltozás elleni küzdelemre használni a megszerzett pénzt. A dolgok azonban rossz irányba haladnak, és a segítségünkre van szükség.

Nekünk pedig olyan feladataink lesznek a játék során, mint jelszavakat feltörni, őröket becsapni vagy olajipari vezetőknek kiadni magunkat. Van, hogy simán csak beszélnünk kell, máskor suttogni vagy kiabálni - és esetleg énekelni.

Az Unknown Number PC-re jelent meg, Windows és Mac rendszerekre.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

Dino

Dino
Kb. 8 évesen ismerkedett meg egy ZX81-gyel, amit egy C64 követett. 1993-tól a Commodore Világnál és utódlapjainál, valamint a ZED-nél dolgozott, majd 1998-ban barátaival megalapította a PC Dome-ot. A többi már történelem...

HOZZÁSZÓLÁSOK

Dark Archon
Dark Archon [11353]
Biztos jó lehet, de a YT Musicra is folyton kiakadok, mert baromságokat fog fel, abból, amit mondok neki.
Lacko
Lacko [11487]
Ha lehetne a Dome fórumba animgifet kommentelni, akkor most ideraknám, ahogy Bruce Willis az Armageddonban golflabdával lövi a greenpeaceseket.


Amúgy meg hangvezérlés nekem a Radio Commander sorozatban tetszett.
Dino
Dino [5939]
:D Köszi, javítottam. Pedig bonatkozni se lehet rossz...
Baracklekvár
Baracklekvár [1668]
Szőrszálat hasogatok: az alcímben elgépelés van.
» Összes hozzászólás listázása a fórumban (4 db)