Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Hardver

200 Hz feletti monitorokkal rukkolt elő az AOC

200 Hz feletti monitorokkal rukkolt elő az AOC

Megújult designnal debütál az AGON by AOC 5. generációs monitorduója.

2022.11.23. 10:08 | Sityi | kategória: Hardver

Új AGON by AOC monitorokról érkezett hír, kiemelve, hogy megújult formatervvel érkeznek az új modellek. Így mielőtt a technikai paraméterekbe belecsapnánk, nézzük meg kicsit jobban ezt a megújult designt! Alapvetően egy monitoron nincs túl sok variációs lehetőség – leginkább a talppal és a hátlappal lehet játszani. Ez esetben sem történt másként, és személy szerint úgy vélem, ez a talp egész jó lett: a nyak alsó villás része remek kábelvezetőnek néz ki.

Na de térjünk a lényegre. Szinte minden e-sportoló szomjazza a képkockákat, és a monitorgyártók szerint 240 képkocka/másodperc alá nem is kellene adniuk. Az AOC az AGON sorozatának két új tagja kétféle panellel (és árcédulával) fedi le ezt az igényt.

Amiben megegyezik a két új kijelző: 27” képátló; QHD, azaz 2560*1440 felbontás; alapesetben 240 Hz frissítési sebesség; DisplayHDR 400; Adaptive Sync és FreeSync Premium; 1 ms válaszidő; 0,5 ms MPRT. Emellett az aktuális generációs PlayStationre vagy Xboxra kötve 4K 120 Hz képernyőnek mutatja magát, így maximális gyorsaságon hajthatóak ezek a játékgépek, és a kép így picit élesebb is.

200 Hz feletti monitorokkal rukkolt elő az AOC

Az AG275QZ/EU Fast IPS panellel és Quantum Dot réteggel rendelkezik, és bár „csak” 240 Hz-et tud, a színek terén jobban brillírozik: 1,07 milliárd színt képes megjeleníteni, emellett a DCI-P3 színteret 97,5%-osan fedi le. Engedélyezhetjük a panel túlhajtását is, így akár 270 Hz-ig kitolva a működési sebességét, emellett G-Sync Compatible plecsnivel is rendelkezik.

Az AG275QZN/EU Fast VA panelt kapott, és bár „csak” 16,7 millió színt tud megjeleníteni, valamint a DCI-P3 színteret is „csak” 89,9%-ban fedi le, a kontrasztaránya jobb az IPS-es testvérénél, így a sötétebb pályákon folyó versenyek, küzdelmek kontrasztosabban jelennek meg rajta.

Az AGON AG275QZ/EU és az AGON AG275QZN/EU ettől a hónaptól lesz kapható, javasolt fogyasztói áruk sorrendben: 769, illetve 549 euró. ■

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló