25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Sajtóközlemény/hirdetés

Intelligens világítási megoldások (x)

Írta: hirdetés (x)

Néhány rövid évtized leforgása alatt a háztartási világítási lehetőségek rendkívül nagyot változtak. Eltűntek az egyszerű, energiaigényes izzók, és felváltotta őket az intelligens világítási eszközök végtelennek tűnő sora. Ez nemcsak drasztikusan csökkentette a háztartások energiafogyasztását országszerte, hanem egyedi, személyre szabott világítási lehetőségek teljesen új tárházát nyitotta meg számunkra.

Vegyük példának mondjuk a ViaLuce Fénystúdió WiZ Connected termékeit. Vezérelhetők a telefonon lévő alkalmazáson keresztül, vagy egy intelligens asszisztensnek leadott hangutasítással, mint például az Amazon Alexának vagy a Google asszisztensnek. De azt is beállíthatod, hogy az előre meghatározott időpontokban automatikusan be- és kikapcsoljanak, színeket váltsanak, vagy egy adott hangulatot állítsanak be. Ebben a cikkünkben ezeket a funkciókat fogjuk részletesebben is megvizsgálni.

Intelligens világítási megoldások (x)

Távvezérlés
Ez a funkció rendkívül sokunk életet könnyíti meg, főleg, amikor hosszabb időre hagyjuk el a házat. Mivel így minden lámpa egyszerre lekapcsolható anélkül, hogy szobáról szobára kellene vándorolni.

Sőt, az intelligens lámpák és fényforrások színe és fényerőssége is megváltoztatható távolról. A változtatható fehér okos termékek esetén különböző hidegfehér, természetes fehér és melegfehér árnyalatok skálájáról választhatsz, míg a színes (RGB) lámpák és fényforrások esetén akár 16 millió szín is rendelkezésedre áll, hogy mindig tökéletes megvilágításba kerüljenek mindennapjaid. Az úgynevezett cirkadián világítási automatizmusnak köszönhetően pedig fényforrásaid színhőmérséklete és fényereje a természetes napfény 24 órás ciklusának megfelelően változik, a belső biológiai óránk működésének fenntartása érdekében.

Előre beállított konfigurációk
Az intelligens lámpák segítségével előre beállított konfigurációkat hozhatsz létre, amelyeket egy gombnyomással vagy hangutasítással aktiválhatsz.

Beállíthatod például, hogy a saroklámpát kivéve az össze lámpa kikapcsoljon, amikor nekiálltok filmet nézni, vagy egy vagy két lámpa halvány narancssárgán világítson, amikor az éjszaka közepén felkelsz. Vagy az is egy lehetőség, hogy a lámpát használod ébresztőként, ha reggelente nehezen tudsz kikelni az ágyból.

Hosszan tartó megoldás
A LED okosvilágítási megoldások némileg ugyan drágábbak, mint a hagyományos verziók, azonban az általuk nyújtott széleskörű funkcionalitás ellensúlyozza a költségeiket. Ráadásul a legtöbb ilyen termék élettartama meghaladhatja akár a 25 000 üzemórát is. Ez napi 5 óra használat mellett azt jelenti, hogy legközelebb 13 év múlva kell lecserélni őket.

Az, hogy te milyen gyorsan állsz át ezeknek a megoldásoknak a használatára, teljesen a te preferenciáidtól függ. Kezdd például egy mennyezeti lámpával, és idővel meglátod majd, mennyire illik az intelligens világítás az életmódodhoz!

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!