25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Játékhírek

Újra biztonságos a GTA V

A korábban felfedezett súlyos biztonsági rést betapasztották a fejlesztők.

Írta: GeryG

Mi is beszámoltunk róla még januárban, hogy a Rockstar Games egy igen súlyos biztonsági rést talált a PC-n 2015 óta elérhető Grand Theft Auto V-ben és annak máig piszok népszerű multiplayer részében, a GTA Online-ban. E rést kihasználva lényegében bárki hozzáférhetett mások számítógépéhez és fájljaihoz.

Az érintetettek, akiket e módszerrel támadtak meg, azt tapasztalhatták, hogy profiljuk megrekedt a felhők feletti töltőképernyőn. Később megváltozott statisztikákról és lenullázott kreditekről is érkeztek hírek. A Rockstar akkor azt javasolta, hogy a hiba megjavításáig mindenki csak saját felelősségére indítsa el a játékot (mivel a rés csak akkor él, ha a játék aktuálisan fut az adott PC-n).

Cikkajánló
Azonnal lépj ki a GTA V-ből!

Azonnal lépj ki a GTA V-ből!

Súlyos biztonsági rést találtak a játékban, amely révén bárki szabadon garázdálkodhat a PC-den.

Szerencsére a minap megérkezett az a frissítés, amely kifejezetten e biztonsági rés tapaszát tartalmazza. Ennek telepítésével új biztonsági protokollt vezetnek be az online játékokhoz, illetve a játékosok közti üzenetküldéshez is. Ugyanígy nem lehet a jövőben mások profiljába belenyúlni sem.

A hírek szerint a frissítés megérkezése után tömegével tértek vissza a játékosok a GTA Online világába, akiknek attól sem kell tartania, hogy a távolmaradásuk alatt bármi érdemlegesről lecsúsztak volna.

Kattints, ha érdekesnek találtad a cikket!

Grand Theft Auto V

Platform:

Fejlesztő: Rockstar Games

Kiadó: Rockstar Games

Megjelenés:
2013. szeptember 17. PS3, X360
2014. november 18. PS4, X1
2015. április 14. PC
2022. március 15. PS5, XSX

» Tovább a játék adatlapjára

GeryG

GeryG
2010 végén csatlakozott a PC Dome cikkírói csapatához, pár hónappal később pedig már hírszerkesztőként is tevékenykedett. Lassan 15 ezer írásos anyag fűződik a nevéhez a magazinban, amivel a képzeletbeli dobogó csúcsán áll.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!