25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Sajtóközlemény/hirdetés

Munkaadók hatékony online álláshirdetése 5 pontban (x)

Írta: hirdetés (x)

Munkaadóként nagyon fontos, hogy az online álláshirdetés kellően hatékony legyen. Sok mindenre oda kell figyelni, ha valóban a legmegfelelőbb jelöltet szeretnénk elérni és felvenni a céghez. És természetesen nem elég csak a honlapunkra vagy a Facebook oldalunkra kitenni a hirdetésünket, ennél szofisztikáltabb megoldásokra is szükségünk lesz a sikerhez.

Válasszuk ki a legrelevánsabb online álláshirdetési platformot!
Még mielőtt megkezdjük a hirdetésünk megfogalmazását, már gondolkozhatunk azon, hogy hova fogjuk azt elhelyezni. Természetesen használhatjuk erre a saját online felületeinket is, úgy mint a Facebook oldalunk vagy a honlapunk. Azonban nem ez lesz az elsődleges keresési felület egy álláskereső számára.

Munkaadók hatékony online álláshirdetése 5 pontban (x)

Ha például Tatabányán és környékén keresünk munkaerőt, akkor érdemes felkeresni a https://tatabanyaallas.hu/munkaado oldalt. Hirdethetünk országos oldalakon is, de ott is az lesz az első, hogy rászűrnek a munkavállalók a saját lakóhelyükre. Így sokkal több esélyünk van egy potenciális találatra, ha a leendő munkavégzés helyének megfelelő állásportálon jelenítjük meg az ajánlatunkat.

Az állásajánlat legyen egyfajta marketing anyag is egyben!
Nagyon fontos, hogy ahogy a munkavállaló is megpróbálja eladni magát az önéletrajzával, úgy nekünk is szükségünk van ugyanerre egy álláshirdetés során. Mindig ügyeljünk arra, hogy a lehető legtöbb pozitívumot megemlítsük azok közül, amik hozzánk irányíthatják a legjobb munkavállalókat.

Ha vannak a munkabéren felüli extra juttatásaink, azokat ki ne hagyjuk! De a saját rendezvényeinket és a csoportos aktivitásokat is említsük meg a kiírásban. Emellett természetesen a mai instabil gazdasági helyzetben ki kell emelnünk a cég múltja mellett a stabilitását és válságállóságát is. Emellett vonzó lehet az is, ha a cég környezetét és kultúráját is bemutatjuk a jelentkezők számára.

Határozzuk meg, hogy kit keresünk!
Sokkal könnyebb dolgunk lesz akkor, ha tudjuk pontosan kit keresünk.

Itt nem csak a szaktudásra kell gondolnunk, de arra is, hogy emberileg illeszkedjen a csapatunkba. Ha sok csapatmunkát igénylő állásról van szó, akkor kifejezetten fontos, hogy egy olyan munkavállalóval gyarapodjon a cég, aki megfelelően illik az összképbe. Sajnos van hogy hiába jó valaki szakmailag, emberileg nem jön ki a régi alkalmazottakkal. Ezért fontos, hogy ne csak a szakmai tudásra figyeljünk, hanem magára az emberre is.

Legyen pontos a pozíció meghatározása!
Ne írjunk általános leírást egy állásajánlathoz. Minél pontosabban meghatározzuk, hogy mi lesz a leendő munkavállaló feladata, annál biztosabb, hogy csak olyanok fognak jelentkezni, akiket valóban érdekel az adott munka. Ha van olyan a munkaerő piacon, aki épp olyan állást keres, amilyet mi kínálunk, azt így fogjuk tudni megtalálni.

Pontosan határozzuk meg a feltételeket!
Ne kérjünk többet, mint ami szükséges a pozíció betöltéséhez. De ne is maradjon ki semmi, amire szükség lesz az álláshoz.

Ha ezekre odafigyelünk, a legjobb jelöltekkel interjúzhatunk majd.

Kattints, ha érdekesnek találtad a cikket!

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!