25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Kütyü

Ultraszéles monstrum a legújabb Philips Evnia gamer monitor

42 hüvelyk, 4K-s felbontás és 138 Hz-es képfrissítés jellemzi az újdonságot.

Írta: GeryG

Ultraszéles monstrum a legújabb Philips Evnia gamer monitor

A Philips gamer termékvonala, az Evnia család újabb taggal bővült, ráadásul nem egy apróságról van szó. Az újdonság az Evnia 42M2N8900 nevet viseli, amiből kitalálható, hogy egy monitor szinten batárnak számító 42 hüvelykes darabot köszönthetünk, amely az Evnia 8000 széria része, vagyis egy prémium kategóriás termék.

A technikai paraméterek is ezt támasztják alá. Az OLED panel felbontása 3840*2160 pixel, amit 138 Hz-en képes frissíteni, a válaszidő pedig 1ms GtG. A monitor mind a négy oldalán vékony kávát kapott, ami nem csak elegáns, de több monitor együttes használatánál is hasznos. Bár aki ebből többet használ, annak igen magasak lehetnek az igényei és mély a zsebe. Kapunk 2*10W-os hangszórókat is DTS hangzással.

A monitor beépített KVM kapcsolóval rendelkezik, így egyszerre több forráshoz is használhatjuk, amelyek között egyetlen mozdulattal lehet váltani. A stílusos állvány magassága állítható, a képernyő fordítható és dönthető is. Természetesen Philips termék lévén a háromoldalú Ambiglow funkció sem hiányzik hátulról. A hátoldalon bőven találunk portokat. HDMI 2.1-ből két darab, DisplayPort 1.4-ből egy került hátra. Nem hiányzik a jack csatlakozó sem, USB 3.2-ből pedig Type-A, Type-B és Type-C is megtalálható.

A Philips nem számolja olcsón az újdonságot, de ebben a méretben és termékkategóriában ez természetese. Aki mindenképpen ilyen monitorral képzeli el a jövőjét, annak 1699 eurót, vagyis átszámolva nagyjából 644 ezer forintot kell kifizetnie érte.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

GeryG

GeryG
2010 végén csatlakozott a PC Dome cikkírói csapatához, pár hónappal később pedig már hírszerkesztőként is tevékenykedett. Lassan 15 ezer írásos anyag fűződik a nevéhez a magazinban, amivel a képzeletbeli dobogó csúcsán áll.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!