25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Kütyü

240-nel száguld az AOC új gamer monitorja

Az AGON AG325QZN/EU nem csak gyors, de hatalmas is.

Írta: GeryG 2 hozzászólás

240-nel száguld az AOC új gamer monitorja

Gamer vonalon manapság igen sűrű a mezőny, teljesen mindegy, hogy billentyűzetről, egérről, fejhallgatóról, esetleg asztalról vagy székről van szó. Ugyanígy a monitorok piacának is az egyik legnagyobb szeletét képviselik a kifejezetten játékosoknak tervezett eszközök. E szegmensben pedig az AOC is képviselteti magát az AGON termékcsaláddal. Ennek mutatták be egyik legújabb tagját, az AGON AG325QZN/EU-t.

A típusnevéből már ki lehet találni, hogy nem egy apróságról van szó. Míg jó tíz-tizenöt évvel ezelőtt a 32 hüvelyk még abszolút a TV-k territóriuma volt, manapság már a monitorok közt is egyre több ilyet találunk. Az új AGON is ebben a méretben indul. A monitort 16:9-es VA panellel szerelik, amely QHD felbontást, vagyis 2560*1440 pixelt kínál. Ez ugyan jóval alacsonyabb a 4K-s felbontásnál, viszont ezt 240Hz-es képfrissítéssel képes kezelni. Az más kérdés, hogy ilyen felbontásnál 240 fps-t produkálni azért még mindig csak az izmosabb VGA-k képesek, főleg a frissebb játékok esetében.

240-nel száguld az AOC új gamer monitorja

A panel 1ms-os GtG válaszidőt és 0,5m-os MPRT-t kínál, az Adaptive Sync-támogatásnak köszönhetően pedig nem kell sem képtöredezéstől, sem akadozástól tartani akár AMD, akár Nvidia GPU-t használunk. A VESA DisplayHDR 400 tanúsítványnak köszönhetően az AG325QZN/EU a videókban és a játékokban megjeleníti a HDR tartalmakat. A 400 nites csúcsfényerő és a széles betekintési szögek (178/178°) révén pedig a monitor világos beltéri környezetben is kiválóan használható.

240-nel száguld az AOC új gamer monitorja

A hátoldalon HDMI 2.0-ból és DisplayPort 1.4-ből is két-két csatlakozót találunk a szokásos jack-csatlakozó, valamint négy darab USB 3.2 port mellett. A kijelzőt a mellékelt talpon dönthetjük, fordíthatjuk, állíthatjuk a magasságát, sőt, még pivot pozícióba is lehet forgatni. De természetesen a VESA-szabvány állványokkal is kompatibilis.

Az AGON AG325QZN/EU már elérhető a hazai boltokban, az ajánlott fogyasztói ára 579 euró.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

GeryG

GeryG
2010 végén csatlakozott a PC Dome cikkírói csapatához, pár hónappal később pedig már hírszerkesztőként is tevékenykedett. Lassan 15 ezer írásos anyag fűződik a nevéhez a magazinban, amivel a képzeletbeli dobogó csúcsán áll.

HOZZÁSZÓLÁSOK

GeryG
GeryG [2289]
Igen, más gyártónál az ilyen kaliberű monitorok simán másfélszer, de akár kétszer ennyibe is tudnak kerülni. Bár tény, hogy az AOC is tud ennél jóval durvábban is árazni kisebb, elvben kevesebbet tudó monitorokat is. :-D
Baracklekvár
Baracklekvár [1702]
Ritkán mondok ilyet, de a cikk elején még ijesztőbb árcédulát vártam.
» Összes hozzászólás listázása a fórumban (2 db)