25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Kütyü

Nem áprilisi tréfa az ASUS ROG Ally?

Az időzítés miatt a többség azt gondolta, csak poén az ASUS kézikonzolja, de úgy tűnik, nagyon is komoly!

Írta: GeryG

Nem áprilisi tréfa az ASUS ROG Ally?

A hordozható konzolok terén sokáig a PlayStation Portable, majd a PlayStation Vita voltak népszerűek, de a Nintendo is piszok nagyot dobott a Switchcsel. Legutóbb pedig a Valve-nek sikerült komolyan vehető eszközt piacra dobnia a Steam Deck képében. Lehet, hogy az ASUS is beköszönne erre a piacra?

Az ASUS az egyik legnagyobb márkának számít számítógépes körökben, hiszen nagyjából mindent gyártanak a hardverektől a kiegészítőkön keresztül a laptopok érintésével egészen a székekig és az okostelefonokig. Kézi játékkonzolt speciel eddig még nem csináltak, de úgy tűnik, hogy ez lehet a következő lépés.

A dolog pikantériája, hogy az ASUS ROG Ally névre keresztelt kütyüről először április 1-jén lehetett hallani. Éppen ezért a nagy közönség hirtelen nem tudta eldönteni, hogy akkor ez most áprilisi tréfa vagy valami komoly dolog. Nos, a jelek szerint utóbbi.

Amit jelenleg tudni lehet az eszközről, aszerint egy Windows 11-et futtató kézikonzolról van szó. A számításokat egy AMD Zen4/RDNA3 chip végzi majd, de a hardverről egyelőre sokkal többet nem tudni. FullHD, vagyis 1920*1080 pixeles kijelzőt kaphat, amelyet 120Hz-en fog frissíteni, így komolyabb teljesítmény is kisajtolható lehet majd belőle.

Egyelőre az ASUS nem árult el további részleteket, így sem a pontos specifikációkról, sem a különböző modellekről, illetve sem az árról, sem a megjelenés dátumáról nem lehet még érdemben beszélni. De ha komolyak a gyártó szándékai az eszközzel, akkor kénytelen lesz valahová a közvetlen riválisnak tekinthető Steam Deck környékére belőni az árazást. Ez azért is érdekes, mert az ASUS híre arról, hogy nem adja olcsón a termékeit – más kérdés, hogy sokszor a túlárazás mögött valóban hosszú távon is időtálló befektetés rejlik.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

GeryG

GeryG
2010 végén csatlakozott a PC Dome cikkírói csapatához, pár hónappal később pedig már hírszerkesztőként is tevékenykedett. Lassan 15 ezer írásos anyag fűződik a nevéhez a magazinban, amivel a képzeletbeli dobogó csúcsán áll.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!