25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Játékhírek

Unrecord – átlépjük végre a fotórealisztikusság határát?

Magunk sem feltétlenül hisszük el mindazt, amit látunk, főleg azt nem, hogy gameplay, de ettől még keresgéljük az állunkat.

Írta: GeryG 9 hozzászólás

Annyiszor, de annyiszor hagyta el a számat az elmúlt harminc évben, hogy "ennél szebb játékot én még nem láttam". Minden korszaknak megvolt a maga etalonja, amely új szintre emelte a grafikát. A Crytek ebben sokáig élen járt, manapság viszont mindenki az Unreal Engine 5-től várja a csodát. Mert ha őszinték akarunk lenni, akkor évek óta nem volt igazán nagy áttörés a játékok grafikája terén, az UE5 viszont elhozhatja az új korszakot.

Már korábban is láthattunk nagyon ígéretesen festő projekteket a motorra, de amit a DRAMA stúdió csapata most bemutatott, arra nehezen találunk szavakat. A stúdió készülő játéka, az Unrecord, amelyről egyelőre leginkább az első előzetesből, a hivatalos oldalról és a Steamről tudunk tájékozódni.

Egy taktikai FPS-ről van szó, amelyben egy kommandóst alakítunk. Ennek megfelelően a játékmenet az átgondolt mozgásról, fedezékhasználatról és legfőképp persze a lövöldözésről fog szólni. Ez eddig semmi olyan, amit ne láttunk volna már számtalanszor korábban.

Ám az Unrecord az Unreal Engine 5-nek köszönhetően olyan grafikát mutat fel, amilyet bevallom férfiasan, én még a büdös életben nem láttam korábban. Legalábbis valódi gameplayként valós időben sosem. És ez az a pont, ahol azt is hozzá kell tenni, hogy a fenti video erősen szkeptikussá tesz több okból is. Az egyik, hogy olyan grafikai részletességet láthatunk, ami már tényleg átlépi a fotórealisztikusság határát. Egészen elképesztő a pályák bevilágítása és a level design is. Éppen ezért elképzelni sem tudom, hogy milyen vas kellene egy ilyen grafika értékelhető teljesítménnyel való meghajtásához.

A másik okom a szkepticizmusra a gameplay maga. Megszámlálhatatlan alkalommal történt meg, hogy egy-egy játék első előzetesei végtelenül valóságosnak hatottak, aztán a ténylegesen megjelenő játék már ennek legfeljebb az árnyéka volt. Itt is nagyon gyanús, hogy ha egyszer elkészül az Unrecord, akkor azért az nem is fog így kinézni és a játékmenet is sokat fog addig változni.

Ezzel együtt mindaz, amit a stúdió ebben a videóban összerakott, nagyon profi munka. Amikor először megnéztem a trailert, olyan érzésem volt, mintha a Hardcore Henryt látnám: egy FPS-t valódi emberekkel leforgatva. Ez viszont elvileg egy igazi játék lesz, amely azonban még igen sokára fog csak megjelenni, legalábbis idén biztosan nem. Akárhova is fog kifutni ez a projekt, mi mindenképpen figyelemmel fogjuk követni.

Kattints, ha érdekesnek találtad a cikket!

További képek

  • Unrecord
  • Unrecord
  • Unrecord
  • Unrecord
  • Unrecord
  • Unrecord
  • Unrecord
  • Unrecord
  • Unrecord
  • Unrecord
GeryG

GeryG
2010 végén csatlakozott a PC Dome cikkírói csapatához, pár hónappal később pedig már hírszerkesztőként is tevékenykedett. Lassan 15 ezer írásos anyag fűződik a nevéhez a magazinban, amivel a képzeletbeli dobogó csúcsán áll.

HOZZÁSZÓLÁSOK

david139
david139 [18392]
Huh hát még a squadrons VR-ban :-D
Peace
Peace [27923]
Mert gondolom rendőrségi testkamera felvétel révén így élethű a személyiségi jogok miatt. :-)
Dark Archon
Dark Archon [11473]
De miért van kikockázva az emberek feje? Ezzel akartak rájátszani a valóságosságra?
Peace
Peace [27923]
Nekem az Alyx-nál meg a Squadrons-nál volt ilyen VR-al!!! Másfél óra hányinger és hideg borogatás. Élveztem. :-D
Aryx
Aryx [3553]
Akkor bocsi, a hétfői agyam már csak ilyen. :D
» Összes hozzászólás listázása a fórumban (9 db)