25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Kütyü

Steam Deck verő lehet az ASUS ROG Ally?

Hardver terén felveheti vele a versenyt, sok múlhat az árazáson.

Írta: GeryG 2 hozzászólás

Steam Deck verő lehet az ASUS ROG Ally?

Április 1-jei tréfának tűnt, de nem az volt, az ASUS valóban beszáll a hordozható játékkonzolok piacára. Itt jelenleg a Nintendo Switch és a Steam Deck a két nagyágyú, ám míg előbbi már lassan szép korba lép, addig utóbbi egyelőre nem vetette meg egészen stabilan a lábát a piacon. Így bőven lehet hely még az olyan szereplőknek is mint az ASUS ROG Ally, amelyről mostanra több részlet is kiderült.

Az eszköz lelke egy AMD által szállított Ryzen Z1 SoC lesz, amely mellé 16 GB LPDDR5 memória kerül. A grafikus számítási feladatokat egy RDNA 3 GPU fogja ellátni, ennek egy 7 hüvelykes IPS-panelt kell majd meghajtania. A kijelző 1080p-s felbontást és 120 Hz-es képfrissítést kínál 500 nit maximális fényerő mellett. Természetesen az Active Sync támogatás sem fog hiányozni, így képtöredezéstől sem kell tartani játék közben.

Az Ally 512 GB-os NVMe M.2 SSD-t kap. A hírek szerint ez cserélhető is lesz, ráadásul ehhez egyetlen csavarhúzóra lesz csak szükség. A mérnökök két ventilátorra épülő aktív hűtést is terveztek ultravékony hűtőbordákkal, így az eszköz játék közben sem melegedik majd fel túlságosan. Ráadásul arra is figyeltek, hogy a lehetőségekhez mérten minél könnyebb maradjon, a tömegét végül 608 grammál húzták meg.

Az Ally teljes értékű Windows 11-et futtat majd, ami azt is jelenti, hogy pontosan ugyanúgy elérhetők lesznek rajta azok a játékok, amik egy asztali PC-n vagy laptopon is (beleértve a Microsoft Store-t, a Steamet, az Epic Games Store-t, a GOG-ot vagy épp a Ubisoft Connectet). A Windows asztalon való navigálás zökkenőmentes élmény lesz, akár az analóg karokkal és gombokkal, akár a Windows érintőképernyő-támogatásával.

A fenti specifikációk tekintetében az Ally nem csak versenyre kelhet a Steam Deckkel, de bizonyos részletekben felül is múlthatja azt. Éppen ezért az árazáson is sok múlhat. Az ASUS május 11-én tartja az Ally hivatalos premiereseményét, akkor minden kérdésre választ kapunk. Ugyanakkor az interneten arról lehet olvasni, hogy a hordozható konzol ára 699 dollár körül mozoghat majd.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

GeryG

GeryG
2010 végén csatlakozott a PC Dome cikkírói csapatához, pár hónappal később pedig már hírszerkesztőként is tevékenykedett. Lassan 15 ezer írásos anyag fűződik a nevéhez a magazinban, amivel a képzeletbeli dobogó csúcsán áll.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Raistlin666
Raistlin666 [4696]
Furcsa hogy a Sony meg a füle botját se mozdítja ebben a témában! Bezzeg a VR-t erőltetik a nagy semmiért jelenleg...:-|
BAlam
BAlam [59]
Engem jobban izgat a 8 TFlopsos AMD Z1 extreme APU, amit siman berakhatnanak egy notiba, mivel az kb 6600M szint.
Vinne szepen mindent FULLHD-ban halkan kis fogyasztassal a'lom budget gamer noti lenne.
» Összes hozzászólás listázása a fórumban (2 db)