25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Játékhírek

Demót kap a Shadow Gambit: The Cursed Crew

A következő Steam Next Fest alkalmából még ebben a hónapban kipróbálhatjuk a játékot.

Írta: GeryG

Az újraélesztett lopakodós taktikai játékok műfajának szerelmesei kíváncsi tekintettel méregették bejelentése óta a Mimimi Games következő játékát, a Shadow Gambit: The Cursed Crew-t. Ez ugyanis több tekintetben is szakít a stúdió korábbi sikereinek játékmenetével: több szereplőt kapunk, a küldetéseket tetszőleges sorrendben teljesíthetjük és még azt is mi dönthetjük el, hogy melyiknek kikkel vágunk neki. Mindezt egy mágiával és misztikummal erősen átitatott kalózos sztoriban.

Éppen ezek miatt a változtatások miatt szakadt talán picit két részre a stúdió rajongótábora is: míg sokan üdvözlik a merész újításokat, mert nem akarnak harmadjára is ugyanolyan elemekből más környezetben építkező játékot, addig legalább ennyien vannak, akik tartanak tőlük, mivel nem tudni, hogy mennyire válnak majd be. Hogy melyik tábornak lesz inkább igaza, az csak a premier után fog kiderülni, de az is lehet, hogy mégsem.

A fejlesztők ugyanis bejelentették, hogy a Shadow Gambit részt fog venni a soron következő Steam Next Festen, a Steam nagy demó-fesztiválján. Ezen a néhány napig tartó online eseményen rendre több száz készülő kisebb-nagyobb játékot lehet kipróbálni, de általában csak limitált ideig. Ez lesz a helyzet a Shadow Gambit esetében is, amely így június 19-től 26-ig lesz elérhető.

A készítők ígérete szerint egész tartalmas demóra készülhetünk. Benne lesz a teljes első fejezet beleértve a bevezető videót is. Két szigetet fedezhetünk fel több küldetés során, illetve a saját lélekkel és személyiséggel rendelkező hajó, a Red Marley fedélzetét is bejárhatjuk. Ez nagyjából 2-4 órányi játékidőt jelent annak függvényében, hogy kinek mennyi rutinja van a valósidejű lopakodós taktikai játékokkal.

A Shadow Gambit: The Cursed Crew PC-re, PlayStation 5-re és Xbox Series X/S-re készül. Azt továbbra sem tudni, hogy pontosan mikor jelenhet meg, de elvileg még idén.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

GeryG

GeryG
2010 végén csatlakozott a PC Dome cikkírói csapatához, pár hónappal később pedig már hírszerkesztőként is tevékenykedett. Lassan 15 ezer írásos anyag fűződik a nevéhez a magazinban, amivel a képzeletbeli dobogó csúcsán áll.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!