25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Sajtóközlemény/hirdetés

3 dolog, amire a laptopon kívül még szükség van egy meetinghez (x)

Írta: hirdetés (x)

Egy jó minőségű laptopra mindenképp szükségünk lesz, ha home office-ban dolgozunk. És egy ilyen készülék akkor is jó szolgálatot tesz, ha épp meetingen kell részt vennünk. Viszont ezenkívül is hoztunk még 3 dolgot, ami kelleni fog ahhoz, hogy megfelelő körülményeket teremtsünk egy ilyen megbeszéléshez.

1. Egy jól működő, megbízható laptop az alapja mindennek!

Azért szokták előnyben részesíteni a laptopot az otthoni munkavégzéshez, mert ebben van beépített mikrofon és kamera is, ami a meetingekhez elengedhetetlen. Emellett pedig bármikor gyorsan helyet tudunk velük változtatni, így pillanatok alatt átköltözhetünk például a konyhába vagy épp a kanapéra.

3 dolog, amire a laptopon kívül még szükség van egy meetinghez (x)

Ha a családban csak egy számítógép van, akkor viszont érdemes beszerezni a munkához egy másikat. Például egy megbízható, de megfizethető árú használt felújított laptop tökéletes választás! Ezeket a gépeket átnézik, és ha szükséges, fel is újítják, kicserélik az elhasználódott alkatrészeket, melyek elromlottak, vagy hamarosan el fognak romlani. Így egy jó minőségű, ráadásul mivel jellemzően irodai használatra szánt darabról van szó, strapabíró és megbízható gépet kapunk.

2. Kell egy stabil internetkapcsolat

Mit sem érünk azzal, ha minden eszközünk megvan otthon a munkavégzéshez, de nincs egy jó internetkapcsolatunk. Ez az alapja annak, hogy tudjuk tartani a kapcsolatot a többi kollégával, a főnökünkkel vagy a megbízóinkkal.

Egy home office-hoz tehát elengedhetetlen a stabil és gyors internet. Főleg, ha nagy fájlokkal is kell dolgoznunk, illetve rendszerint online meetingeken is részt kell vennünk.

Az internethez való hozzáférési sebességünket nagyban befolyásolja, hogy min keresztül történik a csatlakozás. Vezetéken keresztül jellemzően a teljes internetes sávszélességet el tudjuk érni. Ezzel szemben sok olyan router van, ami csökkentett adatmennyiség továbbítására képes csak adott időn belül. Viszont vannak már modernebb, nagyobb sebességet biztosító wifis routerek is, melyek maximálisan kiszolgálják az igényeinket, még akkor is, ha egyszerre 5-10 eszközzel is szeretnénk hozzá csatlakozni.

3. Mikrofon, fejhallgató, headset

Hasznos kiegészítő lehet egy mikrofon, egy fejhallgató vagy egy headset is. Bár egy laptop esetén előbbi be van építve, egy asztali számítógép esetén előfordulhat, hogy külön kell beszerezni.

A fejhallgatók pedig az otthoni munka során is jól jönnek, hogy teljesen ki tudjuk zárni a külső zajokat, a zavaró tényezőket. Ugyanígy egy meeting során akár még aktív zajszűréssel is tehetünk azért, hogy még jobban értsük, amit a túloldalon a kollégák mondanak.

4. Gondoskodjunk a megfelelő körülményekről is!

Nagyon fontos, hogy olyan környezetet alakítsunk ki az otthoni munkához és a meetingekhez, melyek könnyebbé teszik mindezt. Legyen mindennek meg a helye, kényelmes és megfelelően ergonomikus széken üljünk. És persze minden legyen kéznél, bármire is lesz szükségünk egy meeting során (pl. toll, papír).

Ha ezekre figyelünk, öröm lesz az otthoni munka.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!