25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Játékhírek

Hettiták a Total War: Pharaoh-ban

Újabb előzetesen a Creative Assembly készülő stratégiája.

Írta: GeryG

Bár úgy tűnik, hogy mostanában nem épp a legjobb korszakát éli a nagy múltú Creative Assembly stúdió, a Total War: Pharaoh fejlesztését nem fenyegeti semmi. Olyannyira nem, hogy egy újabb előzetesen bemutatkoztak a hettiták. A játékosok két uralkodó közül választhatnak majd.

Suppiluliuma, a Védelmező, a Hettita Birodalom utolsó nagy királya volt. Egyetlen célja van, mégpedig az, hogy újjáépítse és megvédje Hattit a határain belülről és kívülről érkező lázadókkal szemben. Ezáltal, ő egy nagyon védekezésre összpontosító karakter, aki nehéz és közepes páncélos egységek légióinak parancsol, beleértve a hatalmas harci szekereket is. Ami seregeiből hiányzik a mozgékonyság, de ezt bőven pótolja a nyers erő.

Kurunta, a trónbitorló, az unokatestvérének legfontosabb dolgot szeretné: Hatti trónját. Növelni akarja hatalmát, magáévá akarja tenni a Hettita Birodalmat, és szenvedést akar zúdítani azokra, akik szembe mernek szállni vele. Mivel nem köti a lelkiismeret és hisz abban, hogy a hadviselés szabályok nélkül létezik, igyekszik bármilyen adandó alkalmat megragadni. Szabotázsokat és cseleket alkalmaz, hogy a csatán kívül kihasználja a gyengeséget.

A hettiták általában sokkal nehezebb egységeket vetnek be, mint egyiptomi és kánaáni társaik és az anatóliai heves esőzések, zivatarok és ködök elleni harcra specializálódtak. Két elsődleges harci tulajdonságuk a mistwalker, amely lehetővé teszi az egységek számára, hogy észrevétlenül áthaladjanak a ködön, és a storm warrior, amellyel az egységek kisebb hátrányban vannak, ha esőben vagy zivatarban harcolnak.

A Total War: Pharaoh a tervek szerint október 11-én érkezik meg PC-re, de akik előrendelik a stratégiát, azok már ezen a hétvégén is kipróbálhatják majd. A holnap rajtoló early access esemény október 2-ig tart. Ez idő alatt Ramszesz és Irsu uralkodókat lehet választani és 60 körig tartó játszmákban részt venni.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

Total War: Pharaoh

Platform:

Fejlesztő: Creative Assembly

Kiadó: Sega

Forgalmazó: Cenega Hungary

Megjelenés: 2023. október 11.

Minimális rendszerigény: Intel i3-2100/AMD FX-4300, 6 GB RAM, GeForce GTX 660/Radeon R9 270, 50 GB tárhely, 64-bites Windows 10

Ajánlott konfiguráció: Intel i5-6600/AMD Ryzen 5 2600X, 8 GB RAM, GeForce GTX 1660 Ti/Radeon RX 480, 50 GB tárhely, 64-bites Windows 10

» Tovább a játék adatlapjára

GeryG

GeryG
2010 végén csatlakozott a PC Dome cikkírói csapatához, pár hónappal később pedig már hírszerkesztőként is tevékenykedett. Lassan 15 ezer írásos anyag fűződik a nevéhez a magazinban, amivel a képzeletbeli dobogó csúcsán áll.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!