25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Sajtóközlemény/hirdetés

Kőzetgyapot szigetelések azoknak, akik a természetes megoldásokat szeretik (x)

Írta: hirdetés (x)

Az épületek hőszigetelése az energiaárak jelentős növekedése kapcsán még időszerűbb, mint a korábbi években, így egyre többen áldoznak a homlokzatok utólagos szigetelésére is.

Új építés esetén nem lehet kérdés az épületszerkezetek megfelelő szigetelése. A külső határolófalak mellett a tető, a födémek, az aljzat és a külső nyílászárók szigetelése is szükséges. Különféle természetes és mesterséges szigetelőanyagok állnak rendelkezésre, amelyekből az igényeknek és költségvetésnek megfelelően választhatod ki a megfelelőt.

Hőszigetelések tulajdonságai

Bármilyen alapanyagú szigetelést is választasz, a homlokzatok esetében a legjobb eredmény hőszigetelő rendszerek alkalmazásával érhető el, ugyanis csak ebben az esetben garantált a gyártó által mért érték. A természetes hőszigetelések közül jó választást jelent a The Best Bau Box kőzetgyapot homlokzati hőszigetelő rendszer.

Kőzetgyapot szigetelések azoknak, akik a természetes megoldásokat szeretik (x)

Az épület hőszigetelésével nemcsak a fűtési költségek egy részét spórolhatod meg, hanem komfortosan is érzed majd magad otthon, illetve természetes anyagok használatával a környezetet is véded. A hőszigeteléseknek számos feltételnek kell megfelelniük, elsősorban a hőszigetelő képesség tekintetében, de akusztikailag, valamint a páraáteresztő képesség és a tűzvédelem szempontjából is fontos a jó kivitelezés.

A különféle hőszigetelések egyes jellemzőkben eltérőek, ahogy a felhasználási területük is változó lehet, így választás előtt alaposan tanulmányozd! A természetes anyagokból készülő hőszigetelések - mint az ásványgyapot, a kender, a fagyapot - alkalmazásával a falak lélegeznek, nem penészednek, így egészséges életteret teremthetsz az allergiában, asztmában szenvedő családtagoknak is.

Természetes ásványgyapot szigetelések

Hőszigetelések gyakori anyaga a természetes alapanyagú ásványgyapot, amely kőzet- és üveggyapotot takar, illetve ide sorolható még a salakgyapot is, azt azonban Európában már nem gyártják.

Gyakran a bazaltkő alapanyagú kőzetgyapotot nevezik ásványgyapotnak, és ez a legsokoldalúbban használható fajta. Tulajdonságait tekintve az egyik legjobb hőszigetelés, ugyanis kiváló hő- és hangszigetelő, páraáteresztő és mechanikai tulajdonságokkal rendelkezik, nem zsugorodik, nincs hőmozgása, nem éghető és tartós.

Külső és belső falak, válaszfalak, magastetők, tehermentes padlásfödémek, álmennyezetek szigetelésére nyújt megoldást, de a kőzetgyapotnak létezik lépésálló változata is.

Kőzetgyapot homlokzati hőszigetelő rendszer

A kőzetgyapot szigetelés vakolható is, így homlokzati hőszigetelésként is alkalmazható, esztétikus megjelenésű. Rendszerben és szakértelemmel rakva hosszan tartó és tartós szigetelést biztosít.

Bár a minőségi kőzetgyapot szigetelések ára magasabb lehet a mesterséges szigetelések bekerülési költségénél, ha ezt választod, otthonod jövőjébe fektetsz, és komfortos, energiahatékony és környezetbarát életteret teremtesz családodnak.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!