25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Sajtóközlemény/hirdetés

Gondoltad volna, hogy a csillámtetoválás fejlesztőeszköz is lehet? (x)

Írta: hirdetés (x)

A csillámtetoválás szót meghallva automatikusan a gyerekzsúrok és szülinapi bulik kiegészítőjére gondolunk, szórakozásnak könyveljük el, pedig nem csak ezt nyújthatja egy minőségi szett!

Az alkarra festett, csillámokkal tarkított lepke vagy póni mintája egy gyereknek jó szórakozást és csinos dekorációt jelent, szüleinek azonban, akik odafigyelnek fejlődésére is, egy remek alkalmat arra, hogy készségei fejlődjenek. A TyToo színpompás csillámtetoválásai tehát kettős szerepet tölthetnek be a mindennapokban.

A tudatos készségfejlesztés fontossága

A most született generációk már az internettel együtt nőnek fel okostelefonokkal a kezükben és a táskájukban. Ez nagyon sok előnnyel jár számukra, sokkal hamarabb és széleskörűbben ismerik meg a világot, mint mi annak idején, azonban negatív hatásai is vannak a túl sok technológiának.

Gondoltad volna, hogy a csillámtetoválás fejlesztőeszköz is lehet? (x)

A túlzásba vitt televíziózás, internetezés károsan befolyásolhatja a cseperedő gyerekek személyiségét, koncentrációkészségét és más, fontos készségeit. Ezért az előrelátó szülő már kicsi korban elkezdi ezeket ellensúlyozni. Többek között szorítsuk korlátok közé az elektronikai eszközök társaságában töltött időt, azt is felügyeljük, hogy mit néz és látogat ezeken. Ellensúlyozásaképpen válasszunk olyan időtöltést és játékot, mely fejleszti a gyerekeket, utóbbiak közé tartozhat a csillámtetoválás is, mint kreatív hobbi.

A csillámtetoválás ezeket fejleszti

  • Esztétikai érzék, kreativitás - a csillámtetoválás különböző színei, mintái alkalmat adnak arra, hogy a gyerekek kibontakoztathassák kreativitásukat. Különböző ötleteket valósíthatnak meg, láthatják, mely színek passzolnak össze és melyek nem, figyelniük kell, hogyan tegyék fel igényesen a sablonokat. Ezzel az esztétikai érzékük is fejlődik.
  • Színfelismerés - játékos formában rögzülnek be a különböző árnyalatok és színek a gyerek fejében.
  • Finommotorikus mozgás - ahogy be kell kenni ragasztóval a mintát és apró mozdulatokkal kell használni a csillámporos ecsetet, a csemete finommotorikus mozgásai is fejlődnek, kézügyessége egyre jobb lesz.
  • Koncentrálóképesség - a csillámtetoválás időigényes elfoglaltság, mely viszonylag hosszabb időre leköti a kicsik figyelmét. Több lépésből áll, melyekre muszáj odafigyelni annak érdekében, hogy az eredmény megfelelő legyen. Ez pedig fejleszti a koncentrálóképességet, mely felnőttkorban is fontos tulajdonság.
  • Csapatmunka - ha nem saját magának, hanem barátainak készít csillámtetoválást, közös ügyeskedéssel alkothatják meg kedvenc mintáikat, így közben fejlődik a kommunikációs és csapatmunkára való képességük is.

Jó tudni

Olyan csillámtetoválásokat válasszunk, melyek megfelelnek az EU-s szabályozásoknak, kozmetikai minőségű anyagokat tartalmaznak, így a gyermekek is biztonságosan használhatják. Felhelyezésük legyen egyszerű, akár egy hatéves is könnyedén meg tudja vele alkotni kedvenc figuráit.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!