25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Sajtóközlemény/hirdetés

Hasznos benti játékok rossz idő esetére (x)

Írta: hirdetés (x)

Örök kérdése a szülőknek: mivel kössék le a gyerkőc figyelmét, ha odakint már rossz az idő, hamar sötétedik, és nem lehet kimenni a játszótérre? Melyek a leghasznosabb benti játékok? Milyen készség fejleszthető általuk az egyes életszakaszokban? Cikkünkben most segítünk megtalálni a válaszokat.

A legjobb babajátékok

Kezdjük a sort a legkisebbekkel! A csecsemők még nem igazán érzékelik a külvilágot, számukra az a fontos, hogy az édesanyjuk közelében legyenek, mert így érzik magukat biztonságban. Ebben a szakaszban a nagymozgást kell fejleszteni, ehhez a legideálisabb egy játszószőnyeg, amelyet a Baby Lion webáruház Játékok kategóriájában is megtalálunk.

A kúszás-mászás közben erősödnek az izmok. Érdemes olyan plüss-, textiljátékokkal körülvenni a babát a szőnyegen, amelyek nem okoznak balesetet. Amelyik pedig igazán tetszik neki, azt egy kicsit tehetjük távolabbra is, hogy érte tudjon nyúlni, mászni. Ezzel jót teszünk a picur mozgásfejlődésének.

Hasznos benti játékok rossz idő esetére (x)

Játékok 1-2 éves korban

Mikor a baba már stabilan tud ülni, akkor érdemes lehet beszerezni számára olyan készségfejlesztő játékokat, amelyekkel képes hosszabb ideig is bíbelődni. Ilyen lehet például egy olyan játékkocka, amelynek minden oldalán más-más játék van: labirintus, fogaskerék, formaválogató.

A formabedobó játékok egyébként is népszerűek 1 éves kor felett, érdemes ebből is beszerezni egy minőségi darabot a Baby Lion webáruházból. A másik érdekes eszköz ebben a korban a montessori torony, ahol egy rúdra különböző szélességű karikákat kell sorban felfűzni. A gyerkőcök szem-kéz koordinációja, logikája, türelme kitűnően fejleszthető minden hasonló fajátékkal.

Játékok a totyogóknak

Amikor a pici már járni is tud, akkor is tudjuk fejleszteni a mozgását odabent a szobában is. Ilyenkor jönnek jól a húzogatós játékok, amelyeket maga után tud húzni a gyerkőc sétálás közben a lakásban.

Nagyon jó szolgálatot tesz egy járássegítő is, főleg, ha az multifunkcionális játék. Sok esetben ugyanis építőkockákkal vagy más egyéb játékszerekkel is felszerelik ezeket a kiskocsikat, így ha a csemeténk megunja a sétálást, leülhet játszani.

Kisfiúk számára lehet beszerezni tologatós kisautókat is, amelyek szintén mozgásra, helyváltoztatásra ösztönzik a csöppséget.

Szerepjátékokhoz kellékek a 3 éveseknek

Óvodáskorban kezdődnek el igazán a szerepjátékok: a gyerkőcök utánozzák a felnőtteket eljátszva azokat a szituációkat, amelyekkel gyakran találkoznak. Boltos, cukrászdás szerepjátékok mellett a leggyakoribb a főzőcske. Ehhez csupán egy játékkonyhára van szükség és néhány edényre.

Igazi kedvence minden gyereknek az indián sátor, ahol számtalan tevékenység végezhető. Az ovisok fantáziája határtalan, így lehet a sátor titkos rejtekhely, kastély, biztonságos kuckó, de akár a kártyázások, társasjátékozások, kirakózások színhelye is.

Érdemes szétnézni a fent említett babaáruház kínálatában, mivel sok-sok fejlesztőjáték közül lehet válogatni: kicsik és nagyok számára egyaránt megleljük itt a megfelelő eszközt az ősz-téli időszakra is.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!