25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Sajtóközlemény/hirdetés

Jobb félni, mint megijedni! A baba biztonsága mindennél fontosabb! (x)

Írta: hirdetés (x)

Gyermekeink biztonsága és jólléte elsőrendű szempontja az életünknek, hiszen értük mi vagyunk felelősek. Nekünk kell őket megóvni a balesetektől, a sérülésektől, amíg ők erre önmaguktól nem képesek.

Nemcsak a nagyobb gyerekek, hanem a kisbabák is egészen sok veszélynek vannak kitéve, ha nem figyelünk kellőképpen. Persze nem kell beteges szorongásba vagy pánikba esnünk, de azért nem árt gondolni az aprónak tűnő részletekre sem.

Szerencsére a Zsumi Gyerekjáték és Bababolt is gondol a babák biztonságára, így számos ehhez szükséges eszközt és kelléket beszerezhetünk tőlük. Nézzük meg, hogy mik azok a fontos bababiztonsági kiegészítők, melyekkel felszerelhetjük a kicsik környezetét!

Jobb félni, mint megijedni! A baba biztonsága mindennél fontosabb! (x)

Egyszerű, de fontos babakellékek

A bőrünk a legnagyobb szervünk, ami egyben véd is minket. Nincs ez másként a babáknál sem, viszont pont ezért számos kockázatnak is ki van téve. Az egyik ilyen a magas hőmérséklet, ami esetükben a fürdetésnél lehet lényeges.

Ha kicsit melegebb vizet engedünk a kádba, az a baba számára nemcsak kellemetlen, de veszélyes is lehet. A hideg pancsikolás sem tesz jót neki, kezünkkel pedig nem mindig érzékeljük pontosan a hőmérsékletet. A legjobb, ha van kéznél egy vízhőmérő, amivel biztosra mehetünk, ráadásul játszhat is vele fürdés közben.

Ha már hőmérséklet, akkor meg kell említenünk, hogy testünk hője is nagyon fontos. Sok esetben jelzi a betegséget, úgyhogy a lázmérő minden otthon kötelező kelléke. Ahol kisbaba van, ott a flexibilis végű hőmérő a legoptimálisabb.

Biztonságban a babaágyban is

Az egészen kicsik még idejük legnagyobb részét alvással töltik, amit többnyire a rácsos kiságyukban tesznek. A rácsok kemények, s ha beütik a fejecskéjüket, az kellemetlen lehet. De nem a fonott rácsvédőkkel, amelyek kitűnően felfogják ezeket az ütéseket. Ezek a pihe-puha kiegészítők nemcsak a kobakokat védik meg, hanem esztétikus megjelenésükkel kellemes légkört teremtenek.

A levegőzés télen is fontos!

Természetesen a babáknak is szükségük van friss levegőre, mert az nagyon egészséges. Még a hideg téli napokon is célszerű rövidebb sétákat tenni velük a közelben. A babakocsiban biztonságban vannak, ha megfelelően felöltöztetjük és betakarjuk őket.

Egy lágy babatakaró meleget és védelmet nyújt a kicsiknek, ezért mindig legyen a babakocsiban, az autóban is legalább egy. Nyáron is jól jöhet a hűvösebb napokon, vagy ha estébe nyúlik a programunk. Ha kicsit lehűl a levegő, könnyen megfázhatnak, hiszen ők még nem nagyon mozognak. Ilyenkor érdemes betakarni őket, amíg az otthon melegébe meg nem érkezünk.

Amikor már felfedezik a lakást

Ha elindul a baba, akkor jön ám az igazi veszedelem! A lakásban annyi, de annyi olyan tárgy van, ami bajt is okozhat. A fiókok, szekrényajtók, a hűtőszekrény ajtaja hirtelen szörnyecskévé változhat, ami a babánk életére tör. Természetesen nem ilyen komoly a helyzet, de azért nem árt vigyázni sem. Szereljük fel a veszélyesebb helyeken lévőket sarokvédőkkel és zárakkal, hogy a kicsik véletlenül se sérüljenek meg.

Kattints, ha érdekesnek találtad a cikket!

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!