25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Sajtóközlemény/hirdetés

A kenőzsír védelmet nyújt a korrózióval és rozsdával szemben (x)

Írta: hirdetés (x)

Mozgó alkatrészek, bonyolult gépezetek, berendezések: csupa olyan eszköz, amivel ipari környezetben gyakran találkozhatunk. A működtetésük, használatuk és karbantartásuk igazi kihívást jelent. Ezért is fontos, hogy mindent megtegyünk azért, hogy a legtöbb problémát megelőzzük.

A kenőzsír védelmet nyújt az alkatrészek számára

Különleges készítményekkel is találkozhatunk, amiket többcélú kenőzsírnak szokás nevezni. Ilyen például az Almagard 3752 is, ami egy ásványolaj-bázisú változat. A megfelelő kenőzsír beszerzése a Hungarolube oldaláról egyszerűen megoldható. Azonban nem mindegy, hogy végül melyiket választjuk.

Kenőzsír és kenőzsír között is hatalmas különbség van. A már említett Almagard például speciális finomítási eljárással készül, valamint gondosan válogatott alapolajból állítják elő, így a többi termékhez képest is kiemelkedő az oxidációs stabilitása és az élettartama.

A kenőzsír védelmet nyújt a korrózióval és rozsdával szemben (x)

Ez egy lítiumkomplex EP kenőzsír, ami tartalmazza az LE kopáscsökkentő adalékát is, így a felületek kisebb ellenállással fognak elmozdulni egymáson. Itt még azonban nem állunk meg a pozitívumok felsorolásával: kimagasló hőállóság, mechanikai stabilitás és a már említett EP hatás is ott van, amivel még dinamikus terhelés mellett is megfelelő védelmet képes biztosítani az alkatrészek számára.

Hol érdemes ezt a kenőzsírt választani? Alvázak csúszó részeihez, csapokhoz, csuklókhoz, de kerékcsapágyakhoz, sikló- és gördülőcsapágyakhoz is rendszeresen alkalmazzák ezt a terméket. Magas a tömítőképessége is, ami a külső szennyeződésekkel szemben igazi védelmet tud nyújtani. A korrózió és a rozsda nem lesz többé ellenfél a nagyobb csapágyak számára.

Az ipari gépek “üzemanyaga” Természetesen ezt nem szó szerint kell érteni, de legalább olyan fontos, mint az autók számára a benzin vagy a mozgást biztosító energia. Kenőzsír nélkül a mozgó alkatrészek azonnal kopni kezdenek. Az elhasználódás következtében a gépek képesek leállni, a meghibásodások száma is növekedni fog, súlyos esetben még egy eltört elem komoly károkat is tud okozni.

A kenőzsír használatával megfelelő kenést biztosíthatunk az alkatrészeknek. Azonban az sem mindegy, hogy melyiket választjuk. Többféle körülményeknek kell megfelelni. Fontos a viszkozitás, de az is, hogy például mennyire áll ellen a kenőzsír a magas hőmérsékletnek. Ahány gép, annyi termék érhető el, ezért ajánlott alaposan utánanézni, hogy mégis melyik lesz a megfelelő.

Kenőzsírból sosem elég

Ez egy klasszikus fogyóeszköz, amiből mindig kell, hogy legyen elérhető tartalék. Függetlenül attól, hogy melyiket választjuk, mindig a nagyobb kiszerelésből érdemes rendelni. Ha elfogy a kenőzsír, az a munkálatokat is lassítani tudja, mivel nélküle nem ajánlott használni az adott berendezést, gépet.

Szerencsére napjainkban már akár percek alatt, online is megrendelhetjük a szükséges terméket.

Kattints, ha érdekesnek találtad a cikket!

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!