25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Sajtóközlemény/hirdetés

Hogyan zajlik a költöztetés vidékre? (x)

Írta: hirdetés (x)

Amikor vidékre költözünk, akkor sokszor át kell szelni az egész országot, így nem mindegy, hogy milyen költöztető céget választunk. Ingóságaink, értékeink ilyenkor útra kelnek és csak reménykedünk, hogy sérülésmentesen megérkeznek az új lakóhelyünkre.

Azonban nemcsak az út fontos, hanem az összes előkészületi munka is, ezért cikkünkben bemutatjuk, hogyan zajlik le a folyamat, és mire érdemes kiemelten odafigyelni.

Ki kell választani a költöztető céget

Mielőtt bárkit is megbíz arra, hogy bonyolítsa le a költöztetés vidékre munkát, mindenképpen kérjen több helyről is árajánlatot. Ehhez meg kell adnia az úti célját, a jelenlegi lakásának a méretét, összeírni a bútorok listáját, megtippelni a dobozok, zsákok, bőröndök mennyiségét. Ezenkívül jelezni kell azt is, ha törékeny holmik vannak, de információt kell adni arról is, hogy milyen és mekkora háztartási gépeket kell szállítani, vagy hogy milyenek a helyszíni adottságok. Ezek ugyanis mind befolyásolják a költözés idejét, ami egy óradíjas elszámolás esetén a költözés megkezdésétől a lepakolásig tart. Ezután megkapjuk az árajánlatot, így kiválaszthatjuk a megfelelő céget.

Hogyan zajlik a költöztetés vidékre? (x)

A költözés előkészítése

Megfelelő dobozolás és lapraszerelés szükséges ahhoz, hogy a költöztetők fel tudják a holmikat pakolni az autóra. Azonban ezt szolgáltatásként is kérhetjük, így nem nekünk kell mindezt megcsinálni, hanem a profi szakemberek végzik el helyettünk.

A költözés menetrendje

Az előre megbeszélt időpontban az autó és a költöztető munkatársak megjelennek a helyszínen. Ha a környék parkolási problémákkal küzd, akkor mindenképpen foglalni kell egy parkolóhelyet az autónak, ezzel ugyanis meggyorsíthatjuk a költözés idejét, ami a költségeket is csökkenti. Amennyiben dobozolást vagy szekrény lapra szerelését is kértük, akkor a költöztetők ezzel fognak kezdeni. Elindítják az időt és elkezdik a pakolást.

Az autó elindul

Ha a rakodók mindent felpakoltak az autóra, megfelelőképpen rögzítik a holmikat, és elindulnak a vidéki célpont felé. Ehhez szükség esetén a diszpécserszolgálat segítségét is igénybe veszik, akik a beépített GPS segítségével folyamatosan nyomon tudják követni az autó mozgását. Így a megrendelő bármikor információt kaphat arról, hogy éppen hol jár az autó, ezáltal megtervezheti annak fogadását.

A megérkezés

A költöztető autót mindig várnia kell valakinek a célhelyszínen, aki beengedi őket, így elkezdhetik a lepakolást. A dobozokra írt instrukciók alapján minden doboz abba a helyiségbe kerül, ahová való, így sokkal könnyebb lesz a kipakolás, és semmi sem fog elkeveredni. Ha a bútorok összeszerelésére is szükség van, akkor a költöztetők szétszedik az összefóliázott bútorlapokat és visszaállítják a bútorok eredeti állapotát. Ha pedig mindennel végeztek, akkor leállítják az órát és megkezdik az elszámolást. Az óradíjas elszámolásnál általában minden költséget az óradíj tartalmaz.

A vidéki költözés sok új élményt tartogat, ezért érdemes minél hamarabb belevágni, a költöztetést pedig olyan szakemberekre kell bízni, akik igazán értik a dolgukat!

Kattints, ha érdekesnek találtad a cikket!

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!