25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Sajtóközlemény/hirdetés

Fog- és szájápolás biokozmetikumok segítségével (x)

Írta: hirdetés (x)

Bizonyára nem mondunk újat azzal, hogy a tudatos bőrápolást folytatók mindig átnézik a kozmetikumok összetevőit, s eszerint válogatnak. Ha például kockázatosabb vegyületeket látnak, azt a készítményt inkább nem vásárolják meg.

Hasonlóképpen kellene figyelni akkor is, ha a szájápolás termékeit válogatjuk éppen, ugyanis nem csak a bőrünk esetében fontos, hogy mit kenünk magunkra, a szájüregünk esetében is jelentős mértékű felszívódásról beszélünk, így nagyon nem mindegy, hogy a fogápoló milyen összetevőket tartalmaz.

Szerencsére a BIOLA Webshop fogápolói között gyógynövény-kivonatokban, növényi illóolajokban gazdag termékeket találunk, melyek kíméletesek, gyengédek, mégis hatékonyan tisztítanak. Hozzáadott fluoridot nem tartalmaznak.

Fog- és szájápolás biokozmetikumok segítségével (x)

Mire ügyeljünk a választás során?

Az SLS egy habképző tenzid, amely egyaránt okozhat szájszárazságot, ínygyulladást, -érzékenységet. A Triclosan pedig egy antiszeptikus vegyület, rengeteg kezdeményezés indult már ellene, a Greenpeace által is, ugyanis anilint és furánt tartalmazhat, melyek rákkeltő dioxinok. Tartósítószerként már betiltásra került 2005-ben, annak okán, hogy allergizáló. Ettől függetlenül nedvesítő-lágyító összetevőként még 2024-ben is fellelhető, például dezodorokban, fogkrémekben.

Azonban az említett webshop választékában kizárólag biztonságos alkotóelemeket, természetes összetevőket tartalmazó fogkrémeket találunk, ha tehát fontolgatjuk a szemléletváltást, tudatosabb szájápolásra váltanánk, érdemes körülnézni a bőséges palettában.

Milyen hatóanyagokat keressünk?

Azt már megbeszéltük, hogy melyeket érdemes kerülni, de nézzük meg azt is, hogy milyen hatóanyagok jelentik a jó választást. Melyek azok, amelyek számos pozitív hatást közvetítenek? Az egyik ilyen a bíbor kasvirág kivonata, amely támogatja az íny regenerációját, valamint gyulladáscsökkentő. Ha tehát erős, egészséges ínyt szeretnénk, használjuk bátran például a BIOLA Bio bíbor kasvirágos fogkrémjét.

A kamilla kivonata szintén szerepet játszik a regenerációban, s emellett gyulladáscsökkentő, illetve antibakteriális hatása is van. Amennyiben a fertőzések, gyulladások ellen szeretnénk felvértezni szájüregünket, a teafaolaj kivonata lehet a segítségünkre, amely antivirális és antibakteriális hatású.

A friss lehelet éppúgy fontos, mint a kifogástalan tisztaság, ehhez pedig elengedhetetlen, hogy a választott fogkrémünk tartalmazzon mentát is, amely nemcsak vírusölő, antibakteriális, hanem hűsítő, frissítő hatással is megajándékoz minket.

Milyen fogápolót válasszunk?

A bőséges kínálatban mindannyian megtalálhatjuk a számunkra legmegfelelőbbet. A legkisebbeknek remek választás például a Herbal fogápoló gél vagy a Sárgabarack-narancs fogápoló gél. A Bio teafaolajos fogkrém a felnőttek kedvence, de a Reishi & teafaolajos termék kifejezetten javasolt ínyproblémák enyhítésére, gyulladáscsökkentő hatóanyagai miatt. Persze a tudatos döntés mellett elengedhetetlenül fontos az is, hogy rendszeresen eljárjunk a fogorvosi ellenőrzésekre!

Kattints, ha érdekesnek találtad a cikket!

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!