25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Sajtóközlemény/hirdetés

A könyöklők dekorációs szerepe nem elhanyagolható (x)

Írta: hirdetés (x)

Az ablakok könyöklői teljessé teszik a nyílászárókat, hozzátartoznak a lakásbelső látványához, bár ma már a klasszikus kialakítás mellett számos ötletes megoldásból választhatunk elképzeléseinknek és igényeinknek megfelelően.

Egyetlen ablak sem lehet esztétikailag tökéletes párkányok nélkül, de elsődleges funkciója mégsem ez, hanem a szerkezet védelme az időjárás viszontagságaival szemben. A könyöklők szerepe inkább esztétikai, bár az ablakszerkezet takaríthatóságát is segítik. Hogyan alakítható ki, miből készülhet? Cikkünkben ennek jártunk utána, tartson velünk!

Korszerű, gondozásmentes nyílászárók

Új építésnél és cserénél is alapos mérlegelést kíván, milyen nyílászárót válasszunk, hiszen nemcsak jelentős költséget jelent a beszerzésük, de a tartósság, karbantartás szempontjait figyelembe véve annak eldöntését is, milyen anyagból. Tegye teljessé a szerkezeteket, válasszon az Ablak Outlet párkányaiból ablakainak, az épület stílusának megfelelően!

A könyöklők dekorációs szerepe nem elhanyagolható (x)

Sokan szavaznak faablakokra az anyag természetes szépsége okán, azonban érdemes a karbantartási igényt is figyelembe venni a választásnál. Aki nem szeretne évente időt és pénzt áldozni a szerkezetek ápolására, annak a gondozásmentes anyagok, a műanyagok és az alumínium ajánlottak. Ezeket nem kell újrafesteni, nem fakulnak, nem mennek tönkre, megfelelő minőség esetén évtizedekig tökéletesen szigetelnek.

Esztétika és védelem

Egy ablak párkány nélkül nem lehet teljes sem esztétikailag, sem a szerkezet funkciója szempontjából. A külső párkányokat mindenképpen tanácsos az ablakok behelyezésével egyidőben beépíteni, hogy védelmet nyújthassanak a falnak, a kávának a beázás ellen. Az ablakra verődő és arról lecsurgó csapadék komoly károkat okozhat, ha a szerkezet nem kerül lezárásra.

A belső könyöklők szintén szerves részei a nyílászáróknak, azonban ezek kialakításával, felszerelésével várhatunk is, ha nincs ötletünk, hiszen védelmi szerepe lényegesen kisebb. Viszont a belső oldalon sok szempontból még fontosabb az esztétika, hiszen napról napra szembesülünk a látványukkal, nélkülük befejezetlennek hat. És az első nagytakarításnál rádöbbenünk a hiányára, amikor a portörlést végezzük.

Ötletes könyöklő kialakítások

A klasszikus belső párkányok meghatározóak a belterek hangulata, esztétikája szempontjából, így választhatunk egyszerűbb és nemes anyagok közül igényeink szerint. A könyöklők készülhetnek fából, műanyagból, műanyag bevonatú faforgácslapból, márványból, dizájn betonból, de burkolhatjuk csempével is a funkciónak, kívánt tartósságnak megfelelően. Hagyományosan tárolhatunk rajta növényeket, apró dísztárgyakat, de azt mindenképp vegyük figyelembe, hogy takarításnál ezek eltávolítására lesz szükség, ne zsúfoljuk tele.

Egyedi megoldások kialakítására is alkalmas, alacsonyabb parapet esetében szélesebb könyöklővel építhetünk olvasókuckót, kialakíthatunk mini munkahelyet egy laptop számára, illetve számtalan más ötletet is találhatunk az interneten.

Kattints, ha érdekesnek találtad a cikket!

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!