25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Játékhírek

Új dátumot kapott a Classified: France ’44

Eredetileg már tavaly ősszel meg kellett volna jelennie, de még mindig hetekre vagyunk a premiertől.

Írta: GeryG

A Team17 karolta fel az Absolutely Games készülő játékát, amely a második világháború francia hadszínterére repíti majd a játékosokat. A Classified: France ’44 egy körökre osztott taktikai játék, amelyben a szövetségesek egy különleges kommandóját és a francia ellenállás ügynökeit fogjuk irányítani.

A játékmenet a műfaj alapvető elemeiből építkezik, így katonáinkat akciópontokért tudjuk mozgatni a harctéren és a képességeiket is így használhatjuk. Ugyanakkor érdekes adalék lehet a morálrendszer, hiszen minden leadott lövés – talált vagy sem – hatással lesz a katonák moráljára mindkét oldalon. Így akár célt tévesztett lövésekkel is megfordíthatjuk egy összecsapás menetét.

A kulcs ezzel együtt is a megfelelő taktika megválasztásán és kivitelezésén múlik: az ellenség bekerítésén vagy oldalba támadásán vagy a rajtaütésen. De arra is figyelni kell, hogy a saját katonáinkat hova pozícionáljuk, mivel lesz friendly fire a játékban. Annak függvényében, hogy a kampány küldetéseit miként teljesítjük, összesen tizenöt különböző végkifejlethez érhetünk el, így bőven lesz újrajátszási lehetőség is.

A Classified: France ’44 az eredeti tervek szerint már tavaly ősszel megjelent volna, de erre végül nem került sor. Olyannyira nem, hogy még most is várnunk kell rá pár hetet: a premier ugyanis március 5-én lesz esedékes PC-n, PlayStation 5-ön és Xbox Series X/S-en. Aki viszont előrendeli az Overlord Editiont, az már öt nappal a többiek előtt, február 29-én elindíthatja a játékot.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

GeryG

GeryG
2010 végén csatlakozott a PC Dome cikkírói csapatához, pár hónappal később pedig már hírszerkesztőként is tevékenykedett. Lassan 15 ezer írásos anyag fűződik a nevéhez a magazinban, amivel a képzeletbeli dobogó csúcsán áll.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!