25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Játékhírek

2500 évig építgethetjük városunkat a Memoriapolisban

A stratégiai játék az első képek és trailer alapján nagyon ígéretesen fest.

Írta: GeryG

2500 év elég hosszú idő még egy város életében is. Nekünk viszont éppen ennyi adatik majd meg a 5PM Studio boszorkánykonyhájában készülő Memoriapolis című stratégiában. A feladatunk pedig egy aprócska táborból egy gigantikus metropoliszt faragni.

Általában a 4X stratégiákban komplett birodalmakat építhetünk fel, népünk bölcs vezetőjeként pedig akár a történelem kerekét is tekergethetjük a nekünk tetsző irányba. Nos, a Memoriapolis ezt a formulát egy picit megbolygatja, ugyanis nem egy nagy birodalom, csupán egyetlen település lesz a fennhatóságunk. Az első telepesek vagy felfedezők még valamikor az ókorban ütnek tábort a nekünk tetsző környéken, innentől viszont már rajtunk áll, hogy milyen és mekkora várost faragunk a táborból.

Erre négy történelmi korszak áll rendelkezésünkre: az ókor, a középkor, a reneszánsz és a felvilágosodás kora. Természetesen mindegyik egészen más, egyedi körülményeket, lehetőségeket és kihívásokat kínál. Ez a játékmenetre is hatással lesz, amelyben kevésbé lesz hangsúlyos a mikromenedzsment, sokkal inkább a nagy képet kell majd néznünk.

Nem nekünk kell majd útról útra felépíteni a várost, viszont nagyon is a mi felelősségünk lesz, hogy a lakók igényeit kielégítsük. Természetesen fogunk építkezni, különleges épületeket húzhatunk fel ott, ahol nekünk szimpatikus, a város pedig magától fog nőni, formálódni ezek körül, az utak is igazodnak majd.

Ha viszont nem vagyunk elég jó vezetők, nem törődünk a nép kéréseivel, abból baj lesz. Tüntetések, lázadások törhetnek ki, ha túlságosan elégedetlen a lakosság, de akár a fekete halál is felütheti a fejét az utcákon. Ezek mind olyan kihívások lesznek, amelyekre gyorsan és okosan kell reagálnunk.

A Memoriapolis egyelőre nem kapott megjelenési dátumot. Abban biztosak lehetünk, hogy első körben early accessben fog elrajtolni, a készítők pedig azt ígérik, hogy erre már nem is kell túl sokat várnunk.

Kattints, ha érdekesnek találtad a cikket!

További képek

  • Memoriapolis
  • Memoriapolis
  • Memoriapolis
  • Memoriapolis
  • Memoriapolis
  • Memoriapolis
  • Memoriapolis
  • Memoriapolis

Memoriapolis

Platform:

Fejlesztő: 5PM Studio

Megjelenés: 2024. (korai hozzáférés)

» Tovább a játék adatlapjára

GeryG

GeryG
2010 végén csatlakozott a PC Dome cikkírói csapatához, pár hónappal később pedig már hírszerkesztőként is tevékenykedett. Lassan 15 ezer írásos anyag fűződik a nevéhez a magazinban, amivel a képzeletbeli dobogó csúcsán áll.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!