25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Játékhírek

Feltörték a Ready or Not fejlesztőinek rendszerét

Szenzitív adatok nem szivárogtak ki, de a hackerek így is 4TB-nyi adatot lovasítottak meg, köztük még be nem jelentett projekteket is.

Írta: GeryG

A Void Interactive stúdiónak sikerült az, ami sok-sok éve egyetlen más stúdiónak sem. Készítettek egy olyan játékot, amelyet méltán nevezhetünk az egykori SWAT 4 szellemi örökösének. Ez a Ready or Not, amely ha nem is lett tökéletes, de kétségtelenül a legközelebb áll ahhoz, amit jó két évtizede a Sierra Entertainment játéka képviselt.

Nemrégiben arról érkeztek hírek, hogy a stúdiót hackertámadás érte. Ezt végül a stúdió maga is megerősítette a Kotaku magazin számára. Mint kiderült, a támadás még márciusban történt, de csak most hozták nyilvánosságra. A stúdió leszögezte, hogy a hackerek nem fértek hozzá sem a játékosok, sem a fejlesztők személyes adataihoz.

De így is leemeltek a szerverekről 4 TB-nyi adatot, amelyben a Ready or Not különféle buildjei, forráskódok és képek szerepeltek. Ezek között olyan tartalmak is vannak, amelyek a stúdió még be nem jelentett projektjeihez köthetők, valamint a Ready or Not PlayStation és Xbox konzolokra szánt változatából származnak. Az is kiderült, hogy a támadást a TeamCity buildmenedzser rendszerének sebezhetőségét kihasználva történt, az ügyben pedig már nyomozás folyik.

A Ready or Not 2021 végén lépett be early accessbe, amelyben végül két évet töltött. 2023 decembere óta érhető el a teljes és végleges változat, egyelőre csak PC-re.

Kattints, ha érdekesnek találtad a cikket!

Ready or Not

Platform:

Fejlesztő: Void Interactive

Kiadó: Void Interactive

Megjelenés: 2023. december 13.

» Tovább a játék adatlapjára

GeryG

GeryG
2010 végén csatlakozott a PC Dome cikkírói csapatához, pár hónappal később pedig már hírszerkesztőként is tevékenykedett. Lassan 15 ezer írásos anyag fűződik a nevéhez a magazinban, amivel a képzeletbeli dobogó csúcsán áll.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!