25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Játékhírek

Virtuális valóságra vált Batman, jön a Batman: Arkham Shadow

Sokan nem fognak örülni, de a nagy sikerű Batman: Arkham franchise VR-játékként folytatódik.

Írta: GeryG

Volt idő, amikor a legjobb szuperhősös játékokat a Rocksteady Studios szállította. Ők készítették el a Batman: Arkham Asylumot, valamint (egy kivételével) annak összes folytatását, amelyek a 2010-es években a legjobbaknak számítottak. Sajnos a stúdió mostanra sokat veszített lendületéből vagy épp kreativitásából, mert az idén februárban megjelent Suicide Squad: Kill the Justice League sok minden volt, de jó játék nem.

Talán kevesen emlékeznek rá (nem meglepő módon), hogy 2016-ban, egy évvel a Batman: Arkham Knight után készült még egy játék. Ez volt a Batman: Arkham VR, amely az akkoriban még jóval szerényebb képességű eszközök miatt elég korlátozott élményt nyújtott. Harc éppen ezért nem is volt benne, inkább a nyomozásra fókuszált a játékmenet.

Habár ez a játék nem aratott osztatlan sikert, a Warner Bros. Interactive kiadó idén újra megpróbálkozik a VR-vonallal. Az Oculus Studios és a Camopuflaj közösen dolgozik a Batman: Arkham Shadow-n, amely kizárólag Meta Quest 3-ra készül és a tervek szerint még idén meg fog jelenni. Egyelőre túl sok részlet nem ismert, ugyanis a nagyobb bemutatásra a Summer Game Festen kerül majd sor június 7-én. Most csupán a projekt létét leplezték le egy rövidke trailerrel, amely a játékmenetből nem mutat semmit. Ebben egyébként Batman egy sikátorban száll le, amit ellepnek a patkányok.

Kattints, ha érdekesnek találtad a cikket!

GeryG

GeryG
2010 végén csatlakozott a PC Dome cikkírói csapatához, pár hónappal később pedig már hírszerkesztőként is tevékenykedett. Lassan 15 ezer írásos anyag fűződik a nevéhez a magazinban, amivel a képzeletbeli dobogó csúcsán áll.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!