25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Sajtóközlemény/hirdetés

A ponyva megfelelő rögzítéséhez több kiegészítőre is szükség lesz (x)

Írta: hirdetés (x)

Különböző ponyvákat már évtizedek óta használnak, hogy az alapanyagokat, ipari berendezéseket, eszközöket hatékonyan megvédjék a szennyeződésektől, nedvességtől és az időjárás viszontagságaitól. A technológia fejlődése azonban nem állt meg, és bizonyos kellékekkel még hatékonyabbá tehetjük a védelmet.

A ponyva rögzítése kulcslépés

Ma már online meg is rendelhetünk minden szükséges terméket. Ha tudjuk, hogy pontosan mit keresünk, akkor az egész művelet néhány perc alatt megvan és leadhatjuk a rendelést pár kattintással. A DarTech Kft. ponyvakellék kínálatában ráadásul minden szükséges kiegészítőt megtalálhatunk. A ponyva megfelelő rögzítése egy nagyon fontos lépés, függetlenül attól, hogy egy járműre (kamionra), vagy a földre helyezzük le (például egy építkezésen az alapanyagok védelmére).

Ipari környezetben is sokszor használják a PVC ponyvákat. Kültéren pedig a szél állandó veszélyt jelent. Ha nincs rögzítve a ponyva, elég egy erősebb fuvallat, és máris útnak indul a védelem. Ha ez egy építkezésen történik az éjszaka folyamán, reggel nagyon kellemetlen élményben lesz részünk. Az alapanyagok eláznak, a nedvességre érzékeny eszközök, berendezések tönkremehetnek, ami mondanunk sem kell milyen súlyos költségekkel járhat.

A ponyva megfelelő rögzítéséhez több kiegészítőre is szükség lesz (x)

Nem elég a megfelelő ponyvát kiválasztani, a minőségi rögzítésről is gondoskodni kell. Többféle kiegészítőt is be kell majd szerezni. Elsősorban kötelekre és költélkiegészítőkre lesz szükség. A ponyvarögzítő fülek sem maradhatnak ki, de ezekből elérhető elfordítható változat is.

Szíjakat, pántokat és csatokat is alkalmazhatunk. Ezenfelül még ott vannak az alátétek, ringlik, kampók, akasztók, görgők, ponyvafeszítők, karikák, szalagok és szegecsek. Hogy megfelelően tudjunk haladni, a szerszámokról és a ponyvakészítéshez szükséges eszközökről sem szabad elfeledkezni.

A ponyvakellékek minősége meghatározza az élettartamot

Ahhoz, hogy ipari körülmények között is hosszú távon tudjuk használni a PVC ponyvát, a kellékek minőségére is nagy hangsúlyt kell fektetni. Jobb elkerülni a feltűnően olcsó megoldásokat, válasszunk olyan termékeket, amelyekről a visszajelzések is pozitívak, magas minőséget képviselnek a maguk területén. Ezzel a munka is sokkal egyszerűbb lesz, valamint nem kell amiatt aggódni, hogy a ponyva mikor szakad le, sérül meg vagy éppen fújja el a szél.

Az ördög valóban a részletekben rejlik?

A rögzítést nem szabad félvállról venni. Az a jó ponyva, ami stabilan helyezkedik el. A technológia folyamatosan fejlődik, okos megoldásokból nincs hiány, elég csak megnézni a rögzítőfülek kialakítását. Ha már régóta használunk ponyvákat, akkor is érdemes újragondolni, hogy milyen rögzítési módszert alkalmazunk. Egy hatékonyabb kellékkel sokkal egyszerűbb és kényelmesebb lehet a munka, valamint a letakart eszközöknek, anyagoknak is nagyobb védelmet biztosíthatunk.

Kattints, ha érdekesnek találtad a cikket!

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!