25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Játékhírek

Mégsem váltotta meg a világot a The Finals

Tavaly decemberben valósággal berobbant a játék, de aztán a pukk után maradt a csend.

Írta: GeryG

A Nexon nagy reményeket fűzött az egykori DICE-veteránok által alapított Embark stúdió első ingyenes multiplayer FPS-éhez, a The Finalshoz. Nem csoda, hiszen a játék tavaly decemberben a megjelenésekor kb. akkorát robbant mint egy atombomba. Mindenki a The Finalsról beszélt, mindenki azzal akart játszani.

Sajnos azonban a múltidő is helytálló a fenti mondatban, ahogy arra maga a Nexon is rámutatott a legutóbbi negyedéves pénzügyi jelentésében. A játék második szezonja márciusban rajtolt el, és bár hozott némi kiugrást az aktív játékosok számában, mind ez a szám, mind az általuk generált bevétel elmaradt az előzetes várakozásoktól.

A Nexonnál jelenleg az okokat keresik. Már csak azért is, mert így a tervezettnél alacsonyabb bevételt regisztrálhattak a vizsgált időszakban, amit a kiadó más projektjei sem tudtak megfelelően kompenzálni. Ugyanakkor egyelőre korai lenne temetni a The Finalst. A készítők jelenleg a Season 3 júniusi premierjét készítik elő, amitől ismét az aktív játékosok számának növekedését várják.

Kattints, ha érdekesnek találtad a cikket!

További képek

  • The Finals
  • The Finals
  • The Finals
  • The Finals
  • The Finals

The Finals

Platform:

Fejlesztő: Embark

Megjelenés: 2023. december 7.

» Tovább a játék adatlapjára

GeryG

GeryG
2010 végén csatlakozott a PC Dome cikkírói csapatához, pár hónappal később pedig már hírszerkesztőként is tevékenykedett. Lassan 15 ezer írásos anyag fűződik a nevéhez a magazinban, amivel a képzeletbeli dobogó csúcsán áll.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!